UHERSKÝ BROD – PROSTĚJOV 0:3 (0:2)

Na svěřence trenéra Martina Ondy čekal v pátém kole ještě vloni druholigový Prostějov.

Na první lámání chleba přišlo po dvaceti minutách hry. Šálek nastřelil ruku prostějovského Šustra, který byl ve vápně. Penalta! Míč si na bílý puntík postavil právě Šálek, jeho střelu mu ale gólman hostů vystihl.

Dalších dvacet minut se hrálo většinou mezi šestnáctkami. Žádné mužstvo si kloudnou šanci nevypracovalo.

O výsledku zápasu se rozhodlo pět minut před přestávkou. Po zmatcích a kolapsu v domácí obraně neměl problém z pěti metrů Kroupa. Druhý gól Prostějova vstřelil o pár sekund později Šteigl.

„V první půlce jsme hráli dobře, řekl bych, že jsme byli i trošičku nebezpečnější. Vyvrcholilo to nešťastnou penaltou. V závěru jsme dostali dvě branky, ani bych neřekl, že z nějakých šancí soupeře. Spíš to bylo z nepozornosti naší obrany,“ hodnotil úvodní dějství domácí lodivod Martin Onda.

Do druhé půlky šli Broďané s cílem něco s výsledkem udělat, jenže prostějovský Kroupa je po pár sekundách hry vyvedl z omylu. Po několika narážečkách se míč dostal ke kapitánovi hostů, který si zhruba dvanáct metrů věděl rady.

Zkušený forvard zasadil domácím třetí ránu, ze které se už nevzpamatovali. Prostějov byl na koni, o majiteli tří bodů bylo rozhodnuto. Za zmínku v druhé půlce stojí ještě nezaviněné zranění Michalce, kterého musela s otřesem mozku odvést sanitka.

„Do druhé půlky jsme nastoupili s tím, že budeme brát zápas od nuly. Chtěl jsem, aby lidi viděli nějaký výkon. Věřil jsem, že se snad něco podaří. Bohužel v první minutě dostaneme třetí gól. Ani tak jsme to nezabalili, kluci bojovali. Hrajeme prostě to, na co máme. Náš kádr je stejný jako v divizi, momentálně spíš ještě užší,“ posteskl si kouč brodského ČSK.

Ze tří domácích zápasů ani bod a žalostné skóre 0:6, to je vizitka brodské ofenzivy.

„Nedáváme góly. Soutěž je pro naše útočníky daleko rychlejší. Musí se s tím srovnat, tak to bohužel je. Po pěti kolech byl zatím nejslabší mančaft Hodonín, který byl v loňské sezoně pro nás top soupeř. Uvidíme, co bude dál, snad se nám podaří něco urvat,“ doufá Martin Onda.

Branky: 39. Kroupa, 40. Šteigl, 46. Kroupa. Rozhodčí: Pospíšil – Koláček, Běhal. ŽK: Hruboš, R. David, Sklenář – Pančochář. Diváci: 363.

Uh. Brod: Červinka – Josefík (56. Dolina), M. David, Holík, Pavelka, R. David, Šálek, Hruboš, Sklenář (87. Pochylý), Vrága, Michalec (60. Mančík). Trenér: M. Onda.