Plzeňského trenéra Pavla Vrbu potěšil počet vypracovaných gólových šancí. „Proti Realu jsme předvedli hodně zajímavý výkon. Škoda, že nevedl k bodovému zisku. Myslím si, že jsme byli nejblíž k bodům ze střetnutí s top mužstvy Evropy. Tolik šancí jako proti Realu jsme si proti žádnému velkoklubu ještě nevytvořili,“ řekl Vrba na pozápasovém brífinku.

Ocenil organizaci hry Viktorie. Otázky španělských novinářů na výkon Realu Madrid odbyl Vrba slovy, že se nechce bavit o soupeři.

Litoval neproměněné Petrželovy šance z 11. minuty, protože vzápětí Benzema vstřelil vedoucí gól Realu. „Pokud bychom vedli, tak by to ovlivnilo utkání. Pak na konci poločasu Hrošovský měl stoprocentní šanci. Za stavu 1:2 se Krmenčík probíjel za obranu Realu, ale stopeři mu míč odkopli. Fotbal se nehraje na šance, ale na góly a těch dal Real víc,“ mrzelo Vrbu.

Jak si vysvětluje Hrošovského selhání ve vyložené šanci? „Byla to od něj přemíra snahy a možná i trošku podcenění. Myslel si, že to nejde nedat, ale to se ve fotbale stává,“ konstatoval Vrba.

Podle něj Viktoria ve Španělsku ukázala, že umí hrát fotbal. „Klub z malé republiky, a španělským novinářům ani nebudu říkat s jakým rozpočtem, dokáže konkurovat top mužstvům Evropy,“ uvedl trenér plzeňské Viktorie. 

V souběžně hraném duelu skupiny G vyhrál AS Řím nad CSKA Moskva 3:0. Po polovině odehraných zápasů Viktoria ztrácí na třetí místo zaručující postup do play-off Evropské ligy tři body. „Máme doma Real a AS Řím a hrajeme v Moskvě. Pořád vidím šance na postup do Evropské ligy,“ burcoval Pavel Vrba.

 Viktoria trápila slavný Real Madrid
Bod byl blízko. Viktoria trápila slavný Real Madrid