Uplynulý víkend šokoval i ty poslední naivky. Zbyněk Proske, tolikrát potrestaný rozhodčí, si opět vybral slabší chvilku a „táhl“ favorizovanou Plzeň k výhře. Došlo také k dalším divným situacím, jež zaváněly chybou. Ovšem nechme to být šlo by o mlácení slámy.

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec
Fotbalový zločin v Plzni. Jak sudí popravil Liberec?

Rozhodčí Proske - InfografikaZdroj: DeníkProblém je jinde. Nahoře. Fotbalová asociace jako by alarmující situaci nechtěla vidět. Rozhodně o ní nechce ani slyšet…

Pštrosí přístup odpovědných funkcionářů začal už v létě. Srpen (chyby kolem videa): předseda Martin Malík mluví o těžkostech, ale nevidí důvod k odvolání šéfa rozhodčích Jozefa Chovance.

Říjen (skandál v druhé lize): stížnost z Jihlavy končí bez odezvy.

Rána z Nyonu

Výsledek znáte sami. Sudí to schytávají ze všech stran. Jedna (zásadní) rána přišla i z Nyonu. Schválně: víte, kolik zápasů letos Češi odřídili na hlavní scéně? Nula v Lize mistrů, jeden v Evropské lize.

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec
Rozjetý Liberec zastavila Plzeň, Slovan dohrával o deseti

Tahle statistika je hodně zarážející. Stejně zvláštně působí nejnovější zpráva analytiků z CSFotbal, podle níž jsou na zápasy Plzně nasazováni někteří pomezní rozhodčí více než jiní.

Bohužel, pár článků v médiích na situaci nic nezmění. Stejně tak nic nezmůžou ani fanoušci. Ne, je to jen a jen samo fotbalové hnutí, kdo může udělat palácový převrat. Ale chce?