Těžký soupeř na úvod čeká na Plzeň. Olympiakos patří k nejúspěšnějším řeckým týmům a je tradičním účastníkem pohárů. „Je to hodně silné mužstvo. Letos nezískali titul jen proto, že PAOK ani jednou neprohrál. Měli kvalitního konkurenta,“ řekl trenér Pavel Vrba.

Fotbalisté Viktorie se chystají na zápas s Olympiakosem. Na snímku je u balonu plzeňský útočník Michael Krmenčík, vedle něj stojí Luděk Pernica.
Pireus je top mužstvo v Řecku, varuje trenér Viktorie Vrba

V případě úspěchu už Plzeňané ví, na koho vyrazí. Los v Nyonu jim přisoudil istanbulský Basaksehir, za který nastupují známá jména jako brazilský šikula Robinho, obránce se čtrnácti lety zkušeností z Premier League Gael Clichy či stonásobný turecký reprezentant Arda Turan.

A možného soupeře zná Viktoria i pro případ, že by s řeckým protivníkem padla. Ve 3. předkole Evropské ligy by čekaly Antverpy.

Turecká výzva stojí také před Spartou, a to v podobě Trabzonsporu, za který nastupuje český obránce Filip Novák. „Čeká nás jeden z vůbec nejobtížnějších soupeřů, který v osudí byl. O jeho kvalitě vypovídá, že naposledy obsadil čtvrtou příčku a do posledních kol bojoval o titul,“ řekl trenér Václav Jílek pro klubový web.

Na Letné bez diváků

Letenští navíc domácí zápas odehrají před prázdnými tribunami kvůli trestu, který loni dostali za řádění „fanoušků“ při zápase se Suboticí.

Jablonec - Bohemians
Jablonec může jet do Anglie, Spartu čeká Trabzonspor, Boleslav při postupu FCSB

Nejatraktivnějšího soupeře může v případě postupu přivítat Jablonec. Pokud se dostane přes Pjunik Jerevan, potká se ve 3. předkole s anglickým Wolverhamptonem. Vlci tedy ještě musí splnit roli favorita proti severoirským Crusaders.

Známého soupeře českých týmů pak může očekávat Mladá Boleslav. Když Středočeši přejdou přes kazašský Šymkent, mohou narazit na FCSB (dříve Steaua Bukurešť), který se v posledních třech letech potkal se Spartou a hned dvakrát s Plzní. Rumuni ještě musí přejít přes arménský Alaškert.

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc
Pokud Plzeň zdolá Olympiakos, čeká ji cesta do Turecka. Pokud ne, tak Belgie