Liverpoolu šlo v neděli na půdě West Bromwiche o hodně - výhra by udržela úřadujícího šampiona ve hře o čtvrté místo a Ligu mistrů. Jenže zápas se pro favorita nevyvíjel dobře. Brzy inkasoval a přestože Mohamed Salah ještě před skončením první půle srovnal, další trefa ne a ne přijít.

Až v nastaveném čase, když na světelné tabuli svítila 95. minuta, přišlo nečekané rozuzlení.

Brankář Tom King hájící branku Newportu vstřelil gól přes celé hřiště.
Fotbal má nový rekord. Brankář v Anglii dal úžasný gól, ale proč ho neslavil?

Do vápna nakráčel Allison, podíval se k rohovému praporku na Trenta Alexandera-Arnolda, udělal tři kroky. Pak už jen vyskočil, spadl na zem a slyšel křik. Dal gól! "Nemůžu být šťastnější," řekl bezprostředně po zápase.

Komu zůstane černý Petr?
Liverpool je pátý, ale pokud zvládne poslední dva zápasy Premier League, posune se do elitní čtyřky. Leicester (teď 3.) a Chelsea (4.) si to rozdají v přímém souboji o Ligu mistrů už v úterý večer.

Při rozhovoru pro stanici Sky Sports se rozplakal. "Věřím, že to můj otec viděl. Že někde tam nahoře teď také slaví," připomněl, že jeho táta v únoru zemřel. "V posledních měsících se toho stalo tolik. Rodina je daleko, ale přesto cítím obrovskou podporu," dodal.

Osmadvacetiletý brazilský reprezentant se stal prvním gólmanem Liverpoolu, jenž dal gól.

Pochopitelně to nezůstalo bez odezvy. Jako lavina se sociálními sítěmi valily příspěvky, které brankáře oslavovaly. "Jako z říše divů," napsal někdejší legendární fotbalista Gary Lineker. Irský komik Sean Hegarty dodal: "Nic takového jsem v životě neviděl."

Češi podobné momenty už zažili - nedávno se z penalty prosadil slávistický brankář Ondřej Kolář. Dařilo se i gólmanům Bohemians, kdysi se trefili Radek Sňozík a Zdeněk Zlámal.

Dukla - Bohemians: Zdeněk Zlámal šokoval gólem v závěru
Zlámal - hrdina Bohemians. Byla to obrovská euforie, řekl brankář po své trefě

Ale zpátky k Allisonovi: pravdou je, že balon trefil jako pravý mazák, což si nenechal ujít ani samotný Liverpool.

Na klubový účet na YouTube sestříhali technici speciální záznam, kde je akce ke shlédnutí ze všech možných úhlů. Za pár hodin vidělo video více než milion a půl fanoušků!

Zdroj: Youtube