Po šokující výhře v Plzni čekala na svěřence trenéra Martina Svědíka Příbram. Sedm výher v řadě s tímto soupeřem potvrdilo, že borci od řeky Litavky jsou pro Slovácko jeden z nejpříjemnějším ligových soupeřů. Domácí nastoupili v navlas stejné sestavě, jako před týdnem ve Štruncových sadech, tedy i s uzdraveným Divíškem na kraji obrany.

Žádná velká podívané se v úvodních minutách nekonala. Slovácko se nechtělo hnát do žádného zbrklého útočení. Většina jejich opatrných akcí končila na pozorné obraně Příbrami.

Do první velké šance se dostalo Slovácko až ve 26. minutě. Daníček skvěle přihrával Šašinkovi, ten šel sám na hostujícího gólmana, kterého ale neprostřelil.

Téměř celý první poločas se odehrál mezi šestnáctkami, hosté zahrozili až v samém závěru. Nadějná Střela Polidara, ale skončila vedle brány.

Prvnímu dějství scházel z obou stran nápad, nebo překvapivá myšlenka. Na hřišti scházel někdo, kdo by vzal zodpovědnost na sebe. Ve hře bylo příliš mnoho nepřesností.

Poločasová domluva v kabině domácích zřejmě pomohla. Druhý poločas začali domácí zostra. Petržela dostal parádní přihrávku od Daníčka, prošel přes dva obránce hostů a prostřelil vybíhajícího gólmana – 1:0. Pro šikovného záložníka to byla první branka v dresu Slovácka.

Slovácko (v bílém) proti Příbrami
A zase ten Petržela. Proti Příbrami to jsou strašně důležité body, hlásí

Další Petrželova chvíle přišla o čtrnáct minut později. Akce začala znovu u domácího kapitána. Daníčka. Přes Reinberka a Zajíce se k balonu dostal znovu Petržela a zblízka podruhé prostřelil gólmana Příbrami – 2:0.

Zároveň se vstřelenou brankou musel domácí lékař ošetřovat trenéra Slovácka, ale menší indispozici Martin Svědík zápas dokoučoval.

Slovácko bylo v těchto chvílích lepším týmem a zaslouženě vedlo o dvě branky. Příbram se po inkasovaných brankách snažila s výsledkem něco udělat, ale její akce končily na pozorné obraně Slovácka.

Zápas se v poslední patnáctiminutovce už jenom dohrával. Slovácko vyhrálo potřetí v řadě a poosmé za sebou porazilo Příbram. Brankář Trmal se tak mohl chlubit čtvrtou vychytanou nulou v aktuálním ročníku.

Trenér Slovácka Martin Svědík se po druhé brance svého týmu skácel u domácí lavičky k zemi.
Svědíka musel lékař ošetřovat. Kouče Slovácka srazil tank Šumulikoski
Trenér Slovácka Martin Svědík
Trenér Svědík: Potvrdila se rozdílnost Petržely. Je to zkušený hráč

FORTUNA: LIGA - 6. kolo, Základní část

1. FC Slovácko – 1. FK Příbram 2:0 (0:0)

Branky: 47. a 61. Petržela.

Rozhodčí: Zelinka – Hock, Leška

Žlutá karta: Alvir (Příbram)

Diváci: 4 076.

1.FC Slovácko: Trmal – Divíšek, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Reinberk – M. Petržela (69. Kalabiška), V. Daníček, Havlík, Navrátil (79. Sadílek) – Šašinka – Zajíc (89. Hellebrandt). Trenér: Svědík.

1.FK Příbram: Boháč – Tregler, Šimek, Kodr, Antwi (81. Janota) – Alvir, Jan Rezek, Soldát (60. Dramé), Zeman – Polidar – Michal Škoda (65. Hájek). Trenér: Nádvorník.