Třetímu týmu uplynulé sezony sice scházel reprezentant Alexandr Samedov, ale i tak to byl nejkvalitnější soupeř v přípravě.
Svěřenci trenéra Korduly se i přes prohru (0:1) předvedli v dobrém světle.

Hráče chválil trenér Michal Kordula a svůj pohled na utkání nabídl také Lukáš Sadílek.

„Byl to hodně kvalitní soupeř. V závěru jsme mohli z penalty i vyrovnat, což by byl velký úspěch. Znovu jsme se přesvědčili, že se dá hrát s každým týmem,“ hodnotil duel Sadílek, který naskočil do zápasu na poslední dvacetiminutovku.

Fotbalisté Slovácka (v modrých dresech) ve středečním přípravném zápase podlehli ruskému Spartaku Moskva 0:1.
Slovácko padlo se silným Spartakem Moskva. Trenér byl i přes prohru spokojený

Ve vstřelených gólech zůstal Lukáš Sadílek v přípravě trochu za očekáváním.

Zatím se trefil jenom ve druhém přípravném zápase ve Veselí nad Moravou. Se dvěma zásahy, proti mužstvu, které hraje na regionální úrovni, pochopitelně není a ani nemůže být spokojený.

„Z mé strany není příprava zatím gólově příliš vydařená. Měl jsem velkou šanci proti polským Gliwicím, ale nedal jsem. Musím věřit, že se to zlomí,“ hlásí ofenzivní záložník.

Góly bude mít v popisu práce jeho spoluhráč z reprezentační jednadvacítky a nová posila Slovácka Jan Kuchta, který přišel do klubu jako náhrada za dlouhodobě zraněného útočníka Tomáše Zajíce.

„Kuchtič je hodně snaživý. Je to běhavý, nepříjemný útočník s dobrým zakončením. Pokud bude zdravotně v pořádku, tak nám určitě pomůže,“ tvrdí ofenzivní záložník Slovácka.

ZAČNOU S KLOKANY

Příprava v rakouském Lambrechterhofu se blíží k závěru, zítra čeká na Slovácko poslední zápas.

O tom, jestli byla rakouská mise vydařená, rozhodne až ligový podzim, ale rozhodně prý byla cítit.

Jak to tvrdí Lukáš Sadílek.

„Příprava byla hodně fyzicky náročná. V podstatě až tady na soustředění jsme zvolnili. Věřím, že tu dřinu zužitkujeme v lize a navážeme na vydařené jaro. V prvním kole nás čeká nepříjemná Bohemka, ale my se budeme soustředit na sebe,“ dívá se rodák z Uherského Ostrohu k ligové premiéře.

Irakli Sikharulidze
Nenaplnil očekávání. Sikharulidze ve Slovácku skončil