Celek z Uherského Hradiště se ale v neděli pořádně nadřel, triumf je neskutečně bolel. Moravané už v prvním poločase přišli o tři zraněné hráče (Petržela, Kohút, Trávník), navíc inkasovali první gól, takže museli dotahovat manko.

Obrat zařídili po změně stran přesnou ranou Havlík a Mihálik, který proměnil penaltu nařízenou za faul Čiháka na Vechetu.

FORTUNA:LIGA, 16. kolo -
FC HRADEC KRÁLOVÉ – 1. FC SLOVÁCKO 1:2 (1:0)
Branky: 27. Ryneš – 52. Havlík, 69. Mihálik z penalty. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Machač (Vokoun) | VAR: Szikszay | AVAR: Starý. Žluté karty: Smrž – Mihálik, Kalabiška, Vecheta, Tomič. Diváci: 965.
Hradec Králové: Reichl – Ja. Klíma, F. Čihák, Čech – Gabriel, Kučera (81. P. Dvořák), Smrž, Harazim (74. Novotný) – Kubala, Ryneš – Koubek (81. Rybička). Trenér: Koubek.
Slovácko: Nguyen – Šimko, Hofmann, Kadlec – Tomič, Havlík, Trávník (46. Daníček), Kalabiška – Petržela (23. Kohút, 40. Vecheta), Šašinka (90. Břečka), Mihálik (90+1. Reinberk).Trenér: Svědík.

Slovácko vyrukovalo na Hradec Králové se třemi obránci, ve stejném rozestavení nastoupil i soupeř. Šanci od první minuty dostal nejen Šimko, ale i útočník Šašinka. V domácím základní sestavě si premiéru odbyl Matěj Koubek. Východočechům naopak scházely vykartované opory Rada s Vašulínem.

První poločas poznamenaly zranění Petržely a střídajícího Kohúta, ke kterým se o přestávce přidal ještě Trávník. Slovácko tak přišlo o tři hráče, přesto se se ztrátami vypořádalo velmi slušně.

Byli to právě hosté, kteří zahrozili jako první. Hlavička Šašinky po standardní situaci Havlíka se otřela o pravou tyč.

Vzápětí Moravané byli hned třikrát vedoucímu gólu, ale Petrželovu ránu vyrazil gólman Reichl, který si poradil i s dorážkou Mihálika. Následně se k míči dostal ještě Kalabiška, který ale mířil mimo.

Votroci nepříjemné chvíle přečkali a z první vážnější šance udeřili. Po rychlé akci a sklepnutí Kubaly se ma hranici vápna dostal k míči Ryneš, jenž levačkou zamířil přesně k tyči.

Hosté sice měli v úvodní půli více ze hry, na polovině soupeře ale nebyli přesní.

Vyrovnání zařídil až v 53. minutě Havlík. Středopolař Slovácka převzal balon do Mihálika a přesnou ranou překonal Reichla.

Hradečtí se po inkasované brance probrali. Několikrát zahrozili, ale pokusy Kubaly, Ryneše ani Gabriela v síti neskončily.

Na druhé straně pak byl v pokutovém území soupeře faulován Vecheta a Mihálik z penalty završil obrat.

Celek z Uherského Hradiště už vedení 2:1 nepustil, na Moravu odvezl nejen marody, ale hlavně tři body.

Fotbalisté Slovácka přezimují v tabulce FORTUNA:LIGY na osmém místě. Dlouhou a náročnou podzimní část zakončí pohárovým utkáním proti Mladé Boleslavi. Osmifinále MOL Cupu se na Městském stadionu Miroslava Valenty hraje od šestnácti hodin.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...