„Od začátku druhého poločasu jsme získávali sebevědomí a půdu pod nohama, což jsme korunovali úvodní brankou. Pak už jsme utkání měli ve své moci a třeba druhý gól byla nádherně dohraná akce. Pochvala pro mužstvo za to, jak zareagovalo na změny v průběhu utkání a že to dotáhlo do vítězného konce," uvedl kouč Slovácka Martin Svědík.

Hosté zvítězili na v lize na Andrově stadionu po osmi zápasech poprvé od května 2011 a brankář Filip Nguyen si připsal pátou nulu sezony.

„První poločas byly spíš šachy. Olomouc nějakou vyloženou šanci neměla. Samozřejmě jsem musel být pořád pozorný, protože ten její presink byl nepříjemný, ale poradili jsme si s tím dobře. Byl jsem ve hře spíše nohama,“ usmíval se Nguyen.

Jednička Slovácka moc práce neměla, ani domácí gólman Macík dlouho nemusel pořádně zasahovat,

Klíčové chvíle přišly až ve druhém poločase. Skóre otevřel až v 71. minutě Reinberk. Zkušený krajní obránce si po dlouhém autu Sadílka našel odražený míč a nechytatelným volejem ho poslal do sítě.

Pojistku přidal střídající Cicilia. Vysoký forvard zamířil přesně pod břevno po průniku a přihrávce Kalabišky.

„Do druhého poločasu jsme se rozhodli poslal Ciciliu, protože těch míčů létalo opravdu hodně a potřebovali jsme někoho, kdo nám je udrží. Regi to splnil beze zbytku,“ chválí Svědík zahraničního borce.

Bude hrát příště od začátku? „Jak jsem řekl již minule, použijeme ho tehdy, jak se nám to bude vzhledem ke stylu soupeře, způsobu naší hry a výsledku hodit,“ pousmál se trenér Slovácka.

Fotbalisté Sigmy na Slovácko nestačili.
Slovácko zlomilo Sigmu v posledních dvaceti minutách, na Hané vyhrálo 3:0

Fotbalista z Curacaa mohl přidat svoji druhou branku s koncem základní hrací doby, ale na centr z pravé straně těsně nedosáhl. Slovácko se přesto ještě jednoho zásahu dočkalo. V nastaveném čase byl na správném místě Holzer a z malého vápna dotlačil míč za brankovou čáru.

„Zápas byl kvůli našemu špatnému prvnímu poločasu podobný tomu v Ostravě . Fotbal byl hodně soubojový, bylo tam hodně ztrát z obou stran a bylo to takové neurovnané bojovné utkání,“ hodnotil sobotní duel.

„Nehráli nám ofenzivní hráči, kteří ztráceli hodně míčů. Ne že by nám dělal problém vysoký presink soupeře, ale když jsme to dostali do dobrých prostorů například díky vyhraným soubojům Kalabišky, tak jsme to za ním nesbírali. Proto jsme se ani nemohli dostávat do větších šancí. Byly tam nějaké náznaky, například Jurečkova šance, Sigma zase měla Hálovu šanci. Naše obrana ale pracovala velice slušně,“ přidal.

Zatímco nezáživná úvodní část nic mimořádného nenabídla, závěr vyzněl jasně pro hosty. „První poločas jsme prohospodařili. Od stavu 1:0 jsme ale utkání již kontrolovali. Na konci bylo znát, že má Sigma v nohách dohrávané utkání se Slavií,“ všiml si Svědík.

Jeho tým se za týden představí v Karviné, kterou čeká první soutěžní zápas od konce karantény.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...