„Slavia má obrovskou sílu. Její kvalita a způsob hry je opravdu velká. Je to tým evropské úrovně a je jinde než všechny ostatní týmy tady," míní kouč Slovácka Martin Svědík.

Sobotní porážka 0:3 odpovídá aktuální síle obou mančaftů i dění na trávníku. I když trenér Pražanů šetřil hlavně unavené reprezentanty, celek z Uherského Hradiště neměl proti ligovému lídrovi nárok.

„Věděli jsme, že jestliže chceme na Slavii uspět, musí všech jedenáct hráčů podat minimálně standardní nebo spíš nadstandardní výkon. Bohužel se nám to nepodařilo,“ posteskl si Svědík.

Moravané nedokázali v Edenu předvést tak odvážný výkon jako nedávno v Plzni nebo proti Spartě.

„Nepodali jsme optimální výkon a nepracovali tak, jak jsme měli,“ prohlásil Svědík. „Byli jsme málo odvážní, spíše jsme čekali na ránu z milosti,“ přidává zklamaně.

Brankář Radek Porcal
Porcal se ligy dočkal po 25 letech. I přes prohru to bylo krásné, vyznal se

První poločas byl ze strany hostů velmi špatný. „Prohospodařili jsme ho,“ ví pětačtyřicetiletý trenér.

„Hráli jsme alibisticky směrem dopředu, bez pohybu, bez nabídky,“ zlobil se oprávněně na svěřence.

Jedinou střelu mezi tři tyče vyslal útočník Zajíc. V tu chvíli už ale hosté po brankách Hušbauera a Coufala prohrávali 0:2.

„Jestliže chcete na Slavii uspět, musíte mít stoprocentní defenzivu. Bohužel jsme před inkasovanými góly udělali hrubé chyby. První branka padla po dlouhém autu, druhý gól snad ani nebudu komentovat. To byl asi zlomový moment,“ myslí si Svědík.

Jeho tým se sice po přestávce snažil, ale vůbec nebezpečný nebyl. Sešívaní v klidu kontrolovali hru i výsledek, který ještě střídajícím Provodem navýšili.

„Druhý poločas jsme se trochu zlepšili, trošku jsme hráli s balonem. Ale Slavia to dohrála a zaslouženě vyhrála,“ uznal Svědík.

Hostům k lepšímu výsledku nepomohl ani překvapivý tah s brankářem Porcalem, který si v jednatřiceti letech odbyl ligovou premiéru.

„Těžko výkon gólmana posuzovat, ale plánovali jsme, že Radka necháme zachytat,“ uvedl kouč Slovácka.

Mladík Trmal však dál zůstává týmovou jedničkou.

„Jeho pozice se nemění. Je to výborný mladý gólman, který byl na reprezentačním srazu a pořád se učí,“ říká Svědík.

Brankář Radek Porcal
Porcal při ligové premiéře dostal na Slavii tři góly