Hostující trenér Martin Svědík bral pouze nerozhodný výsledek, výkon mužstva směrem dopředu se mu vůbec nelíbil. „Vzhledem k tomu, co jsme tady předvedli, je pro nás bod výborný. Hra do ofenzivy totiž nebyla dobrá,“ přiznal kouč Slovácka.

Moravané nedokázali ve Vršovicích navázat na pětibrankový triumf nad Příbramí, v hlavním městě za devadesát minut pořádně nevystřelili. „Všechno pramenilo z toho, že nám nehráli kraje,“ je přesvědčený Svědík. „Chtěli jsme hrát všechno do nohy, na stojící hráče. Oproti zápasu s Příbramí jsme nebyli pohybliví,“ přidává.

Za očekáváním zůstal jak útočník Hološko, jenž znovu nastoupil místo Zajíce, tak jindy aktivních křídelníci Navrátil s Kalabiškou. „Jejich výkon v prvním poločase opravdu neměl parametry,“ pokáral svěřence Svědík.

Dobře fungovala pouze defenziva Slovácka, která protivníka až na střelu Závišky z konce první půle nepustila do vážnější příležitosti. „Hra směrem do ofenzivy kromě úvodních deset minut byla z naší strany velice špatná hra. Nefungovala nám předfinální ani finální fáze,“ říká Svědík.

Diváci viděli pouze boj uprostřed hřiště bez pohledných akcí. „Bohemka ale měla tlak, museli jsme odvracet pár nepříjemných situací,“ připomíná kouč Slovácka.

Fanoušci se ani ve druhém poločase nijak zvlášť nebavili. „Hra se odvíjela hlavně ve středu hřiště. Bylo to o sbírání odražených balonů,“ pravil.

Slovácko nakonec v Ďolíčku vydolovalo po bezbrankové remíze bod, který ale zatím mnoho neznamená. Celek z Uherského Hradiště ve skupině o záchranu klesl za Opavu na druhé místo, klokani jsou třetí. „Příbram vyhrála, takže boj o jedno barážové místo je stále otevřené,“ připomíná Svědíkem. „Všichni jsme pod tlakem Příbrami. Musíme se dál soustředit na každý zápas i bod,“ dodává.

Pokud ale v úterý Daníček a spol. porazí doma Opavu a Bohemka v souběžně hraném zápase přehraje Příbram, bude Slovácko slavit záchranu.

Stoper Slovácka Patrik Šimko
Stoper Šimko: Remíza z Bohemky je zasloužená, teď musíme uspět s Opavou
Fotbalisté Slovácka. Ilustrační foto
Z Bohemky veze Slovácko bod, v tabulce si ale pohoršilo