Šel si odchovanec fotbalu ve Velké nad Veličkou pro červenou kartu cíleně? Cítil, že ho bude protihráč faulovat?

„To ani ne. Havlas (Marek Havlík) mi dal balon po lajně. Viděl jsem, že soupeř proti mně startuje, trošku jsem si balon pokopnul a chtěl běžet dál. Najednou jsem ucítil, jak mě někdo sestřelil. Nevím, jestli to bylo na červenou, rozhodčí ji dal, tak asi jo,“ popisoval situaci ofenzivní záložník Slovácka a přidal hodnocení zápasu.

„Bylo to bojovné utkání, před zápasem hodně nasněžilo. Terén nebyl na nějakou velkou kombinaci, přesto jsme se snažili hrát po zemi. Podařilo se nám dát hned zkraje branku, druhý gól přišel až ke konci, ale jsme spokojení, hlavní jsou tři body.“

Rodák z Curacaa Rigino Cicilia, má za sebou všechny čtyři přípravné zápasy, ve kterých vstřelil čtyři góly.
Ciciliovi pomohl k návratu docent Kolář, kapitán Daníček nastoupí až v Příbrami

Michal Kohút vstřelil na podzim na teplických Stínadlech úvodní branku zápasu. V domácí odvetě přihrával na druhý gól, který definitivně pohřbil naděje Severočechů na jakýkoliv bodový zisk. 

„Na konci mojí přihrávky šel do balonu Rigi (Cicilia). Je vysoký, takže ten předpoklad, že trefí balon, tam byl velký, netrefil ho. Naštěstí se míč nějak podrážel a volný Venca Jurečka ho doklepnul do sítě,“ radoval se. 

Michal Kohút v některých zápasech nastupuje v základu a v dalších doskakuje jenom na pár minut. Jak je spokojený s herním vytížením?

„Samozřejmě, že bych byl nejraději, kdybych nastupoval každý zápas v základní sestavě. Na druhou stranu jsem rád, že můžu na hřiště naskočit i takto a pomoct svému týmu.“

Fotbalisté Slovácka (v bílém dresu) v předehrávce 19. kola FORTUNA:LIGY porazili Teplice 2:0.
Nebylo to podle představ trenéra, ale hlavní je výhra, říká Kalabiška

Za nějakých patnáct minut pomohl Michal Kohút Slovácku k desáté výhře v aktuální sezoně. Svým příchodem hru oživil, to musel vidět každý, chválil ho i trenér Martin Svědík.

„Jeho příchodem jsme zpřesnili hru a byli také víc na balonu. Do té doby to byl spíš boj,“ poznamenal kouč Slovácka

Se svým výkonem byl spokojený také Kohút. „Pomohl jsem týmu přihrávkou na gól, hrálo se mi dobře,“ ukončil hodnocení zápasu dvacetiletý záložník.


Načítám výsledky ...
 

Načítám tabulku ...