„Byl to nápad shůry, trošku štěstí. Nečekal jsem, že to tak dobře trefím,“ usmíval se jeden z hrdinů nedělního šlágru, který v souboji nachytal nepřipraveného urostlého sparťanského zadáka. „Věděl jsem, že má žlutou kartu, že do souboje nepůjde tak razantně, čehož jsem využil,“ říká. „Jinak Štetina tam ve druhém poločase měl ještě několik hraničních zákroků, kdy hrál i loktem. Klidně jsme mohli dohrávat v přesile,“ míní.

To však Jurečka po povedeném zápase vůbec neřešil. Po závěrečném hvizdu si vychutnával ovace zaplněného hlediště, dlouhou děkovačku.

„Miluji, když je plný stadion, skvělá atmosféra. Lidé byli naším dvanáctým hráčem,“ prohlásil.

Jurečka duel se Spartou staví ve svém osobním žebříčku hodně vysoko. „Byl to jeden ze tří nejlepších zápasů, které jsme doposud odehrál,“ přiznává.

Fotbalisté Slovácko (bílé dresy) se v 15. kole FORTUNA:LIGY utkali s pražskou Spartu. Šlágr sledoval vyprodaný stadion.
Vrby mi bylo líto, přiznává Petržela. Takto si duel se Spartou představoval

Pro nejlepšího domácího střelce to byl již sedmý letošní gól, kterým dorovnal své střelecké maximum z minulé sezony. „Jsem rád, že mi to tam spadlo. Tři zápasy v lize jsem nedal gól, teď jsem navázal na pohárovou trefu s Karvinou,“ radoval se.

Opavský odchovanec se pak vyhraným hlavičkovým soubojem podílel i na třetí brance Holzera a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem nedělního střetnutí.

Celek z Uherského Hradiště před vyprodaným hledištěm přejel Spartu 4:0, což se mu nikdy předtím nepodařilo. „Pro Slovácko velký den,“ glosoval Jurečka.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) ve šlágru 15. kola FORTUNA:LIGY přehráli Spartu 4:0.
Titul? Zatím jenom výkřiky, míní Svědík. Slovácko si dál jede tu svoji ...

Také sedmadvacetiletý forvard prožívá vydařené období, náramnou sezonu. Poctivého fotbalisté chválí spoluhráči i fanoušci. Že zrovna tenhle dřív bude náhradou za Klimenta, se nečekalo.

„Nechci říct, že jsem se s novou rolí sžil. Pořád se učím. Některé situace bych mohl vyřešit lépe, ale trenér mi věří a já se mu důvěru snažím splatit výkony na hřišti,“ říká.

Odfáráno ale ještě nemá. Fotbalisty Slovácka do konce dlouhého podzimu čekají ještě čtyři duely. Hned ty dva nejbližší, v Českých Budějovicích a doma s Plzní, nebudou vůbec jednoduché. „Musíme na to dobře připravit. Pokud budeme hrát jako proti Spartě a každý odvede svůj díl práce, máme velkou šanci na úspěch,“ míní.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...