Domácí nastoupili bez útočníka Petráně, který pykal za vyloučení na Spartě, zato opět se stoperem Dreksou, který se po dlouhodobém zranění doposud rozehrával v divizním béčku.

Aktivněji zahájili domácí, po nahrávce Ba Louy ze standardky se snažil hlavičkovat Lingr, ale balon k brankáři Trmalovi ani nedoletěl.

Hosté ze Slovácka zahrozili vzápětí, Zajíc ale nemířil přesně.

V 13. minutě si naběhl na míč za obranu po standardce Ba Loua, ale potvrdil, že je vše, jen ne hlavičkář. Z toho se dal vytěžit určitě gól.

Hned poté neuspěl v dobré pozici ani Ndefe, jehož střela letěla nad.

Produktivnější bylo naopak Slovácko. V 25. minutě vyhrál O. Šašinka vzdušný souboj a Zajíc se nepáral se zakončením. Propálil vyběhnuvšího Hrdličku – 0:1.

Bulhar v domácích službách Petkov mohl okamžitě srovnat, ale při zakončení podklouzl a jeho střela tak nebyla přesná.

Trenér Slovácka Martin Svědík
Svědík chválil žolíka Kalabišku. Jsem s ním ohromně spokojený, řekl

Domácí se snažili rychle o srovnání, jenže Rundićova rána z třiceti metrů nemohla připraveného Trmala překvapit.

Slovácko mohlo pět minut před pauzou svůj náskok navýšit, ale Hrdlička tentokrát proti Zajícovi skvěle zasáhl a vytáhl jeho hlavičku na roh.

V poločase udělal trenér Straka hned dvě změny v sestavě, neboť cítil, že Karviné utíká důležitý duel. Do sprch zamířil Petkov, naopak do akce šel Jakub Šašinka, kterého tak čekal zajímavá bratrský souboj s mladším sourozencem Ondřejem v barvách Slovácka.

Karviná se okamžitě vrhla do útočení, jenže v 56. minutě zazdil právě J. Šašinka velkou šanci. Lingr krásně přenesl hru na Ba Louu, ten vnikl do vápna a nabídl míč J. Šašinkovi, který ale z malého vápna nedal.

Domácí tlačili, obrana Slovácka ale odvracela veškeré karvinské pokusy o finální přihrávku. Hlavička Bukaty byla nepřesná, Janečkův pokus také.

Od 70. minuty hráli domácí přesilovku po druhé žluté kartě Divíška, který tak viděl červenou.

Na to ale nebral vůbec zřetel někdejší karvinský hráč Kalabiška, který v 79. minutě táhlou střelou uklidil míč krásně k tyči – 0:2.

O minutu později nepropálil Lingr obranu Slovácka a střela Bukaty šla vedle. To byly poslední dva zajímavé pokusy Karviné, které se už ve zbytku zápasu k ničemu podstatnému nedostala.

Poslední akci zápasu si naopak připsali hostující Navrátil, z velkého vápna ale jen vyprášil Hrdličkovi rukavice.

Fotbalisté Slovácka se po výhře 2:0 udrželi před Spartou na šestém místě tabulky. Svoji pozici se pokusí ještě vylepšit v sobotním domácím zápase s poslední Opavou.

Zkušený záložník Slovácka Jan Kalabiška.
Jan Kalabiška: Po výhře v Karviné musí být náš cíl první šestka

FORTUNA:LIGA, 13. kolo 

MFK Karviná – 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)

Branky: 25. Tomáš Zajíc, 79. Jan Kalabiška

Rozhodčí: Rejžek – Blažej, Melichar

Žluté karty: Petkov, J. Šašinka, Lingr – Kadlec, O. Šašinka, Divíšek, Daníček.

Červená karta: 70. Divíšek (Slovácko)

Diváci: 3 608

Karviná: Hrdlička – Ndefe, Dreksa, Rundić, Čonka (81. Vukadinović) – Smrž (46. Janečka), Marek Hanousek – Ba Loua, Bukata, Lingr – Petkov (46. J. Šašinka). Trenér: Straka.

Slovácko: Trmal – Reinberk, S. Hofmann, Michal Kadlec, Divíšek – Havlík, V. Daníček – M. Petržela (72. Šimko), O. Šašinka (63. Kalabiška), Navrátil – Zajíc (87. J. Krejčí). Trenér: Svědík.