Zároveň se zbavil druhého severočeského soka. Moravané utekli Slovanu na rozdíl sedmi bodů, k dobru navíc mají úterní dohrávku s Pardubicemi.

Třaskavou bitvu rozsekl v 66. minutě Václav Jurečka, který proměnil penaltu nařízenou za faul hostujícího gólmana Knoblocha na Reinberka.

Libereckému záložníkovi Michalu Sadílkovi, jenž s v Uherském Hradišti poprvé představil jako soupeř, vyšel po souboji se starším bratrem Lukášem jako poražený.

Slovácku ve šlágru proti Liberci scházel nejenom vykartovaný nejlepší střelec Kliment, ale i zraněný kapitán Daníček, Navrátil, nebo Cicilia.

Do základní sestavy se vrátili Kalabiška s Reinberkem a Havlíkem, od začátku utkání nastoupil i Rezek, vpředu hrál Jurečka. Hosté se na Moravě museli obejít bez kapitána Mikuly.

Záložník Liberce Michal Sadílek. Foto: Jaroslav Appeltauer, FC Slovan Liberec
Lidé úspěch našeho ročníku časem docení, myslí si Sadílek. Co říká o Slovácku?

Na Městském stadionu Miroslava Valenty to byl od začátku do konce velký boj. Severočeši byli v úvodu důležitého střetnutí nebezpečnější, hlavičku Purzitidise však odvrátil kapitán Kadlec a trestný kop Faška zase ve zdi zblokoval Kohút na roh.

Celek z Uherského Hradiště čekal na šanci déle, ale ve 21. minutě mohl jít do vedení. Po Jurečkově přihrávce mířil Petržela z otočky do tyče!

Následně chybu gólmana Knoblocha odčinil Purzitidis, který obětavým zákrokem uchránil hosty před gólem, když míč odvrátil před brankovou čarou. Slovan odpověděl ránou Mosquery z výhodné pozice nad.

I druhá půle byla stejná. Oba týmy bojovaly, nic si nedarovaly. Šancí bylo málo, většinou se hrálo uprostřed hřiště.

Klíčová chvíle přišla v 64. minutě. Hostující Knobloch neodhadl centr Sadílka, při zákroku fauloval Reinberka a sudí Marek nařídil pokutový kop. Při absenci tradičních exekutorů Daníčka a Klimenta si míč na bílý puntík, postavil Jurečka, jenž přesnou ranou poslal Slovácko do vedení.

Moravané měli navrch. Výhru mohl pojistit Kalabiška, v jasné šanci ale neuspěl. Knobloch své spoluhráče výborným zákrokem podržel.

Zkušený fotbalista Slovácka Milan Petržela.
Třetí místo? Nemáme hlavy v oblacích, tvrdí mazák Petržela před Libercem

Domácí výtečným taktickým výkonem soupeře do žádné šance nepustili, těsné vedení 1:0 už nepustili a slaví další výhru.

Slovácko si po náročném týdnu neodpočine ani v dalších dnech. Svědíkův tým se už v úterý představí v pražských Vršovicích, kde v dohrávce 22. kola FORTUNA:LIGY vyzvou domácí Pardubice. Příští víkend do hlavního města vrátí, aby se v neděli poměřili se Spartou.

FORTUNA:LIGA, 26. kolo -

1. FC Slovácko – FC Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka:
66. Jurečka z penalty
Rozhodčí: Marek - Kubr, Antoníček (Batík) | VAR: Adam | AVAR: Podaný
Žluté karty: Hofmann, Divíšek - Chaluš
Bez diváků.
Slovácko: Nemrava – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Petržela (80. Tomič), L. Sadílek, Havlík, Rezek (72. Divíšek) – Kohút (80. Šimko) – Jurečka (90.+1. Kubala). Trenér: Svědík.
Liberec: Knobloch – Koscelník, Jugas, Chaluš, Pourzitidis – Mara (69. Matoušek), M. Sadílek – Pešek (69. Pešek), Faško (76. Karafiát), Mosquera (76. Nečas) – Rabušic. Trenér: Hoftych.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...