Do zápasu zasáhly všechny možné posily Slovácka. V obraně odehrál celý zápas srbský stoper Franič, v záloze nastoupil Diviš a v útoku se znovu představil Nigeriec Chrisantus.

Po dopoledním silném dešti se nakonec počasí umoudřilo a utkání se odehrálo na slušném terénu. V prvním poločase se ani jeden tým z branky neradoval a k vidění nebylo ani příliš mnoho šancí.

Úvod do druhého poločasu Slovácku vůbec nevyšel. Po taktických a individuálních chybách dal běloruský tým během deseti minut dvě branky, které nakonec rozhodly o výsledku.

Slovácku se podařilo snížit v 68. minutě, kdy se do míče opřel Josef Divíšek a jeho střela k bližší tyči skončila v síti.

„Dostal jsem krásný křižný balon, prodloužil jsem ho na Honzu Kalabišku. Ten mi ho vrátil, ocitl jsem se ve vápně před brankářem, kterého jsem i s trochou štěstí prostřelil. Ta střela šla po zemi k tyči,“ popisoval svoji branku sváteční střelec Slovácka.

V závěru měli svěřenci Martina Svědíka drtivý tlak, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Jedenácté mužstvo FORTUNA: LIGY tak poprvé v přípravě prohrálo.

„Prohráli jsme po našich individuálních a taktických chybách. Mohli jsme zápas i otočit, ale to se nám díky naší finální fázi, kterou jsme špatně řešili, nepodařilo,“ řekl pro klubový web asistent trenéra Jan Palinek.

Poslední přípravný zápas a zároveň ligovou generálku odehraje Slovácko v sobotu 2. 12. proti japonskému klubu Shonan Bellmare.

1. FC Slovácko - FK Šachtěr Salihorsk 1:2 (0:0)

Branka: 68. Divíšek

1.FC Slovácko: Daněk - Olšanský (30. Kadlec (60. Hofmann), Šimko (52. Juroška), Franič, Reinberk (60. Divíšek) - Hellebrand (46. Kubala (75. Janošek), Sadílek (60. Daníček), Machalík (46. Havlík) - Diviš (60. Navrátil), Chrisantus (46. Zajíc), Rezek (60. Kalabiška) Trenér: Martin Svědík.

Mezinárodní balónový festival Filzmoos 2019. Na snímku uprostřed je balón našeho týmu Balony.eu z Břestku při nočním nafukování.
VIDEO: Z pod Chřibů balonem až nad vrcholky Alp
Moravní most v Uherském Hradišti. Ilustrační foto
Hradiště čeká dopravní kolaps. Moravní most se má opravovat