„Čeká nás hodně těžké utkání,“ ví také kapitán Slovácka Vlastimil Daníček.

„Jablonec se dlouhodobě drží nahoře. Má skvěle poskládané mužstvo, které je výborné hlavně do ofenzivy. My ale budeme chtít využít domácí prostředí a pokusíme se zvítězit,“ přidává odhodlaně zkušený středopolař a velký bojovník.

Celek z Uherského Hradiště má proti Severočechům o motivaci postaráno. Vždyť parta kouče Svědíka si na konci července ze Střelnice odvezla potupného kanára 0:6. Přitom utkání bylo dlouho vyrovnané, pětigólová smršť přišla až v závěrečné dvacetiminutovce zápasu.

„My jsme si to tam pokazili sami, že jsme si nechali dát v závěru tolik gólů. Bylo to spíš o nás než o soupeři,“ myslí si Daníček.

Oba týmy nastoupí bez některých důležitých hráčů. Kvůli čtyřem žlutým kartám nesmí nastoupit domácí stoper Hofmann, ze stejného důvodu bude hostům chybět obránce Krob a záložník Jovović. Zdravotní problémy navíc mají Hübschmann či Matoušek. „Když vám ze základní sestavy vypadnou hráči, tak to samozřejmě může mít vliv na hru i výsledek. Na druhé straně Jablonec má široký kádr, kvalitu může zase nahradit kvalitou,“ říká Daníček.

Jablonecký kouč Petr Rada přesto bude muset sáhnout do své oblíbené sestavy. Nijak zvlášť ho to ale netrápí.

„Problémy s kartami jsou legitimní, tam se není za co schovávat. Věřím ale, že se rozhodneme pro správnou sestavu,“ uvedl zkušený kouč, který očekává náročné venkovní střetnutí.

Jedeme tam s respektem, zní z Jablonce

„Domácí na nás budou přichystaní, protože tady prohráli větším rozdílem, i když i u nás hráli dobře. Jedeme tam s respektem, Slovácko je nahoře stejně jako my, je tam malý bodový bodový rozdíl. Všechno tam funguje, kádr se stabilizoval a sestavu netočí. Na Slovácku se hraje vždycky nepříjemně, je tam dobrá atmosféra, diváci pomáhají,“ ví Rada.

Moravané za podpory věrných fanoušků věří ve tři body. „Budeme chtít hrát naši hru a předvádět aktivní běhavý fotbal,“ pronesl Daníček.

Na poslední porážku v Českých Budějovicích už hráči z Uherského Hradiště i díky reprezentační přestávce zapomněli. „Byl tvrdší blok, kdy jsme si trochu zaběhali a něco zaposilovali. Někteří kluci byli na repre a část šla minulý víkend pomoct béčku. Zbytek ale měl dva dny volna, takže jsme si mohli odpočinout s rodinou a vypnout hlavy,“ uvedl záložník Slovácka.

Pondělní dohrávka 17. kola je věnována válečným veteránům a jejich rodinám. Z každé zakoupené vstupenky totiž poputuje deset korun na Sdružení válečných veteránu ČR. „Vybraná částka bude primárně použita pro matky samoživitelky a jejich děti. Jde o ženy a partnerky padlých novodobých českých vojáků a jejich dětí. V tuto chvíli jich evidujeme čtyřiadvacet ve věku od jedenácti měsíců do 19 let,“ přibližuje Pavlína Jirounková ze sdružení válečných veteránů. To v prodejním stánku přímo na stadionu nabídne návštěvníkům utkání možnost zakoupit trička s logem veteránů v hodnotě tři sta korun.

FORTUNA:LIGA, 17. kolo

1. FC Slovácko (7.) - FK Jablonec (4.)

Výkop: dnes ve 18.00, Městský stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Orel – Blažej, Vaňkát (Machálek). VAR: Pechanec, Paták.

Ligová bilance: 7-12-16

Poslední zápas: 0:6 (71. a 90. Sýkora, 5. Doležal, 69. Krob, 86. Kratochvíl, 88. Chramosta. 28. července 2019)

Pravděpodobné sestavy: Slovácko: Trmal – Reinberk, Krejčí, Kadlec, Divíšek – Petržela, Daníček, Havlík, Navrátil - O. Šašinka – Zajíc.

Jablonec: Hrubý – Holík, Jugas, Břečka, Sýkora – Chramosta, Kratochvíl, Považanec, Pilík, Acosta – Doležal.

Tip deníku: 2:1