Na hřišti v Mladé Boleslavi nemůže použít hned pěti důležitých mužů.

Na marodce dál zůstávají Michal Kadlec, Jan Navrátil a Jiří Krejčí.

„Michal je po operaci, ale začal již individuálně trénovat. Nicméně nechceme nic uspěchat. Navrátil má problémy se svalem kolem kyčle a svalové zranění i nadále trápí i Jirku Krejčího,“ vypočítává ztráty kouč Slovácka Michal Korduly.

V posledním domácím duelu se Slavií navíc Moravané přišli o Josefa Divíška. Krajní obránce po ostrém vzdušném souboji s Vladimírem Coufalem zůstal otřesený ležet na hrací ploše a následně musel být střídán.

Josef Daníček v bezvědomí v zápase proti Slavii
Bum, srážka hlavami. Divíšek byl po střetu se Slavistou Coufalem v bezvědomí

„Po střetu byl i chvíli v bezvědomí a vyšetření potvrdilo otřes mozku. Hráč podstoupil i nutné šití tržné rány. Pepa se podle svých slov cítí dobře a nejraději by hned hrál, ale doktoři samozřejmě urychlení nedoporučují a Josef by měl mít týden až deset dnů klid,“ informuje Kordula.

Ten pro sobotní utkání nemůže počítat ani se Stanislavem Hofmannem. Zkušený stoper v neděli inkasoval čtvrtou žlutou kartu a má stop.

„Je to pro nás velká komplikace, na druhé straně máme dostatečně široký kádr. Musíme se s tím vypořádat,“ ví kouč Slovácka.

Dobrou zprávou je naopak zdravotní stav útočníka Jana Kuchty, jenž s týmem normálně trénuje. „Může nastoupit,“ připouští Kordula.

Kapitán Slovácka Vlastimil Daníček
Praha může kopat a Morava ne? divil se kapitán Daníček