Svěřencům Martina Svědíka vyšel vstup do zápasu, už po čtyřech minutách hry otevřel skóre Dominik Janošek, který zahrával přímý volný kop. Jeho přesná trefa z nějakých pětadvaceti metrů mířila nechytatelně pod břevno – 1:0.

Ve 25. minutě Slovácko vedlo již o dvě branky. Po faulu v pokutovém území dostalo Slovácko výhodu pokutového kopu. Míč si na penaltový puntík postavil kapitán Vlastimil Daníček, který s přehledem pokutový kop proměnil, když gólmana Kazachů poslal na opačnou stranu a upravil tak poločasový výsledek na 2:0.

Stanislav Hofmann
Hofmann: S remízou můžeme být spokojeni. Alkmaar byl těžký soupeř

Ve druhém poločase bylo k vidění několik šancí na obou stranách. Týmu Žetisu se podařilo snížit, ale v závěru Slovácko přidalo třetí branku. Po rychlé akci a následném centru se do míče v pokutovém území opřel Kalabiška, který upravil na zasloužených 3:1.

Také ve druhém zápase zkoušelo Slovácko tři možné posily. V sestavě se postupně objevili Srb Mirosavljevič, Bosňan Čivič a kapitána Daníčka střídal po hodině hry Řek Anastasopoulos.  Další dny by měly rozhodnout o jejich případném angažmá.

Alkmaar - Slovácko. Ilustrační foto
Slovácko se třemi zahraničními akvizicemi remizovalo s Alkmaarem

FK ŽETISU –  1.FC SLOVÁCKO 1:3 (0:2)

Branky 1.FCS: 4. Janošek, 25. Daníček, 85. Kalabiška

1.FC SLOVÁCKO: Daněk (46. Nemrava)  – Juroška (46. Šimko), Mirosavljevič, Kadlec (46. Hofmann), Čivič (60. Reinberk) – Rezek (75. Kubala), Daníček (60. Anastasopoulos), Machalík (60. Sadílek), Janošek (60. Hellebrand), Navrátil (60. Petr) – Kubala (46. Kalabiška)