V případě výhry se celek z Uherského Hradiště dostane právě před sobotního soupeře na osmé místo. Navíc se může bodově dotáhnout na rivala ze Zlína.

„I když nás čeká velmi těžký zápas se silným soupeřem, doma chceme uspět,“ říká trenér Slovácka Martin Svědík, který v minulosti vedl také Mladou Boleslav.

Dnes ale bude sedět pouze na tribuně.

Dominik Janošek (vlevo)
Udržet Komličenka bude těžké, ví záložník Slovácka Janošek

Čtyřiačtyřicetiletý odborník totiž nesmí za nesportovní chování a nevhodné výroky směrem k hlavnímu rozhodčímu v pondělní dohrávce 22. kola první ligy na hřišti pražské Slavie ve dvou soutěžních zápasech na lavičku a navíc musí zaplatit pokutu třicet tisíc korun.

Devátý tým FORTUNA:LIGY tak v domácí sobotním zápase s Mladou Boleslaví povedou asistenti Michal Šmarda s Lubošem Přibylem a vedoucí mužstva Jan Palinek. Svědík zůstane mezi diváky.

„Je to komplikace, ale věřím, že to tým zvládne,“ prohlásil potrestaný kouč.

Slovácko je jediný tým z prvoligové šestnáctky, který v letošní sezoně ani jednou neremizoval. Remízu nechce ani z domácího duelu s Mladou Boleslaví.

„Soupeř má formu, když na jaře ještě neprohrál. Bude to strašně těžký zápas. Uděláme všechno pro to, abychom doma zvítězili,“ říká odhodlaně útočník Tomáš Zajíc.

„Doufám, že půjdeme v tabulce před ně,“ přeje si forvard Slovácka.

Náročná šichta čeká hlavně domácí defenzivu. Stopeři Hofmann s Kadlecem si musí dát velký pozor na kanonýra Komličenka. Ruský fotbalista v jednadvaceti zápasech zaznamenal dvacet branek a vévodí tabulce střelců FORTUNA:LIGY.

„Bude těžké ho ubránit, snad to kluci v obraně zvládnou. Snad tady moc zlobit nebude,“ doufá Zajíc.

Fotbalové Slovácko získalo do konce sezony známého slovenského útočníka Filipa Hološka
Slovácko posiluje útok. Kanonýr Hološko přichází jako volný hráč

Slovácku bude chybět křídelník Diviš, který v Uherském Hradišti hostuje právě z Mladé Boleslavi. Hostující kouč Jozef Weber bude na Moravě postrádat stále zraněného Petra Mareše, který sice už trénuje, ale zatím po operaci zlomené zánártní kůstky nezasahuje do hry, a také bez kapitána Marka Matějovského. Bývalý reprezentant si odpykává disciplinární trest za čtyři žluté karty. Boleslavští však chtějí i bez tvůrce hry bodovat.

„Stejně jako s Jabloncem nás čeká hodně těžký zápas. Slovácko je hlavně doma vždycky nepříjemný soupeř. Má hodně kvalitní kádr. Po porážce na Slavii budou chtít získat body, musíme jim to znepříjemnit,“ říká hostující záložník Michal Hubínek.

FORTUNA:LIGA, 23. kolo –

1. FC Slovácko (9.) – FK Mladá Boleslav (8.)

Výkop: dnes v 15.00, Městský stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti
Rozhodčí: Machálek - Caletka, Dresler (Cieslar)
Ligová bilance: 5-6-14, poslední zápas: 1:5 (64. Kuchta – 80. a 89. z penalty Komličenko, 27. Mareš, 55. Přikryl, 83. Matějovský), 22. září 2018
Pravděpodobné sestavy:

Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek – Navrátil, Janošek, Daníček, Havlík, Kalabiška – Zajíc.
Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Hájek, Šušnjar, Fulnek – Přikryl, Hubínek, Takács, Tatajev, Mešanovič – Komličenko.
Tip Deníku: 2:1.