Góly Viktorie zaznamenali Lukáš Havel a Roman Procházka z penalty, za hosty výsledek korigoval kapitán Vlastimil Daníček.

Trenér Slovácka Petr Vlachovský udělal oproti poslednímu nevydařenému souboji s Teplicemi dvě změny. Zkušeného brankáře Daňka nahradil mladíček Trmal, který si v Doosan Areně odbyl ligovou premiéru, a místo Petra nastoupil od první minuty Rezek.

Petr Vlachovský
Vlachovský litoval zahozených šancí: Je to náš evergreen

Slovácko začalo na západě Čech pasivně a od začátku se bránilo. Favorit posílený výkonem proti Realu Madrid naopak začal s chutí a útočil. Pokus Hubníka zblokovala hostující obrana a následnou střelu Petržely zneškodnil gólman Trmal. Vzápětí se krajní záložník Viktorie ocitl sám před brankou Slovácka, ale ve skluzu mířil nad.

Druhou tutovku Plzně zazdil kanonýr Krmenčík. Český reprezentant pálil po rohu pouze do připraveného Trmala.

Moravané poprvé zahrozili ve 26. minutě. Kuchta ale chybu v plzeňské rozehrávce nevyužil, když postupoval sám na Hrušku, ale v poslední chvíli mu skluzem vypíchl čistě míč Limberský.

Slovácko se dál hlavně bránilo. Po rohu nepřesně zakončoval překvapený stoper Hejda. Ve 36. minutě už ale poslední tým ligy inkasoval. Na odražený míč si kousek před hranicí pokutového území počíhal Havel a parádní ranou překonal bezmocného gólmana Trmala.

Jiří Krejčí
Krejčí: Ve Slovácku není všechno špatně. Musíme se nastartovat

Hosté se po inkasovaném gólu zlepšili a ve druhé půli začali favoritovi zatápět. Tečovaný pokus Rezka skončil mimo, po následném rohu celek z Uherského Hradiště dotlačil balon do sítě, ale sudí Marek vyrovnávací trefu kvůli ofsajdu neuznal.

Plzeň si oddechla a vzápětí podruhé udeřila. Viktorii ke zvýšení náskoku pomohla penalta, kterou po faulu na Krmenčíka bezpečně proměnil Procházka.

Favorit vedl 2:0, ale klid rozhodně neměl. Slovácko vrátil do hry o body Daníček, jenž po rohu zblízka uklidil balon mimo Hruškův dosah.

Bojující hosté dál šturmovali za senzačním vyrovnáním. V 73. minutě skóroval střídající Zajíc, ale radost hostů znovu utnul zdvižený praporek asistenta rozhodčího.

Útočník Slovácka se za nepříznivého stavu 1:2 dostal do ještě jedné velké šance, sám proti Hruškovi však selhal a branku vůbec netrefil.

Viktorka se ve druhé půli překvapivě vytratila ze hřiště a koledovala si o vyrovnání. Klid domácím nedodala ani promarněná příležitost hlavičkujícího Havla.

Plzeň ale těsný náskok uhájila a po výhře 2:1 se dostala do čela ligové tabulky. Slovácko je poslední. Ukončit bídné období se pokusí za týden v Příbrami.

FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 35. Milan Havel, 67. Roman Procházka z penalty – 69. Vlastimil Daníček
Rozhodčí: Marek – Antoníček, Vitner. Žluté karty: Rezek, Hofmann (oba Slovácko). Diváci: 7 235
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda (44. Pernica), Hubník, Limberský – Procházka, Hrošovský – Havel, Čermák (79. Řezníček), Petržela – Krmenčík (90. Chorý).
Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk – Daníček – Navrátil (70. Kalabiška), Machalík (81. Hellebrand), Havlík, Rezek – Kuchta (46. Zajíc).