Svěřenci Martina Svědíka nastoupili proti Spartě bez zraněného Kalabišky, kterého nahradil na kraji obrany Divíšek. Slovácku také scházeli dlouhodobě zranění Daníček a Navrátil. Byl to také souboj o druhé místo v tabulce, na které se posunul vítěz zápasu.

Na pražské Letné patřil úvod domácímu týmu. Už po třech minutách hry špatně vyběhl slovácký gólman Nemrava, nastřelil Hložka, ten si potáhl míč, ale jeho střelu mu srazil Kadlec. Na druhé straně centroval Kliment, ale Jurečka v dobré pozici netrefil balon ideálně, navíc mu rozhodčí odmával ofsajd.

Po patnácti minutách hry podržel domácí gólman Nita. Divíšek centroval a Kliment parádně hlavičkoval přímo do šibenice, jenže rumunský brankář mu gólovou radost překazil a skvělým zákrokem balon vyškrábl na roh. Byla to největší šance první půlky. Slovácko hrálo v těchto pasážích aktivně, nebojácně, napadalo soupeře už v zárodku akcí. Většina útoků Sparty končila na velkém vápně důrazného Slovácka.

Stoper fotbalistů Slovácka Michal Kadlec.
Kadlec o vyřazení Slavie: Někdy to muselo dojít, ale nemají se za co stydět

Náznak šance pro domácí přišel v 33. minutě, ale Souček po centru Dočkala hlavičkoval z nadějné pozice vysoko nad.

Pět minut před odchodem do kabin centroval prudce do vápna Slovácka Sáček, na jeho střílený centr jen těsně nedosáhl Hložek.

Závěr prvního dějství patřil svěřencům Martina Svědíka. Nejprve si šikovně připravil střeleckou pozici Divíšek, ale z hranice velkého vápna mířil mimo. Podobně si vedl také Petržela v druhé minutě nastavení.

Do druhé půlky nastoupily oba týmy bez změn v sestavách. Slovácko mělo velkou šanci už po třech minutách druhého dějství. Na centr Sadílka si naskočil aktivní Kliment, ale hlavičkoval nepřesně.

Na druhé straně podržel hostující tým gólman Nemrava, který v tutové šanci vychytal Ladislav Krejčího staršího.

V 57. minutě se znovu předvedl Nemrava. Gólman Slovácka skvělým zákrokem vytěsnil hlavičku Hložka, která mířila těsně pod břevno.

O pět minut později si Nemrava poradil se střelou Dočkala. V těchto chvílích se brankář Slovácka rozhodně nenudil.

V 69. minutě zazvonila za Nemravou po střele Wiesnera tyčka. O minutu později už se domácí radovali. O gól se postarali střídající hráči. Plavšič centroval a Wiesner hlavičkoval napodruhé přesně – 1:0.

V 78. minutě mohlo být pro Slovácko ještě hůř. Sadílek nešťastně podklouzl a namazal přímo Hložkovi, ten ale nečekanou příležitost zahodil.

Samotný závěr už si domácí pohlídali. Slovácko mělo jen několik závarů. Ke střele se ještě dostal střídajícího Kubala, ale jeho projektil mířil těsně vedle.

Útočník Jan Kliment proti Pardubicím vstřelil 10. ligovou branku v letošním ročníku FORTUNA:LIGY. Lépe je na tom pouze slávistické trio Jan Kuchta (12), Abdallah Sima (11), Nicolae Stanciu (10) a Sparťan Lukáš Juliš (11).
Můj gól nás uspal, míní Jan Kliment po prohře s Pardubicemi

Po úterní porážce proti Pardubicím na hřišti Bohemky, tak neuspěli fotbalisté z Uherského Hradiště v Praze ani na druhý pokus. Sparta se výhrou dostala na druhou příčku tabulky, Slovácku patří čtvrté místo.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka hrají další zápas už ve středu 21. dubna. Na svém stadionu přivítá v moravském derby zachraňující se Zbrojovku Brno. Výkop zápasu je v 15 hodin.

FORTUNA:LIGA, 27. KOLO -

AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 70. Wiesner
Rozhodčí: Julínek – Paták, Podaný
Žluté karty: Vitík, Polidar, Souček – Kliment
Bez diváků.
Sparta Praha: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka (30. Souček), Polidar – Pavelka, Ladislav Krejčí ml. – Moberg Karlsson (63. Wiesner), Dočkal (85. Karabec), Ladislav Krejčí st. (63. Plavšić) – Hložek. Trenér: P. Vrba
Slovácko: Nemrava – Reinberk, S. Hofmann, Kadlec, Divíšek (82. Šimko) – Havlík, Sadílek – M. Petržela (82. Rezek), Kohút (75. Kubala), Jurečka (71. Tomič) – Kliment. Trenér: M. Svědík.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...