Oba týmy nastoupili do 9. kola FORTUNA:LIGY v opačném rozpoložení. Domácí Slovácko po týdenní pauze naposledy rozdrtilo poslední Příbram.

Slezané, naopak, utrpěli na domácím hřišti debakl od pražské Slavie. V posledních dvou zápasech inkasovala Opava v Uherském Hradišti čtyři branky.

Kouč domácích Martin Svědík neměnil vítěznou sestavu. Nastoupili navlas stejní hráči jako proti Příbrami. Na straně Opavy naskočil do základu po jednozápasové pauze veterán Zavadil.

Právě muž s číslem sedm nahrával už ve čtvrté minutě míč na hlavu Žídka, ale domácí gólman balon v pohodě lapil. Na branku se v Uherském Hradišti dlouho nečekalo. Už po čtrnácti minutách hry centroval aktivní Sadílek, opavský kapitán Žídek nechtěně prodloužil balon na břevno, míč spadl přímo k noze Hofmanna a ten už měl snadnou práci – 1:0.

Tomáš Ficek ve Starém Městě šéfuje přípravkám, působí také ve Slovácku
Mladý kouč přípravek Ficek: Incidenty byly, ale nyní už mě rodiče respektují

Pěkný fotbalový moment byl k vidění o čtyři minuty později. Kliment potáhl míč po pravé straně, pod sebou viděl Petrželu, ale jeho střela minula branku.

Ve 24. minutě centroval z levé strany Havlík, viděl ve vápně Opavy úplně volného Sadílka, který pohodlně z pěti metrů prostřelil brankáře – 2:0.

O tři minuty později bylo pro Opavu ještě hůř. Hellebrand našel v pádu Petrželu a ten prostřelil opavského gólman mezi nohy – 3:0. V této chvíli byl slezský klub na ručník.

Do hry vrátila hosty hrubka gólmana Slovácka. Bajza nesmyslně nahrál balon na nohu Holíka, který ač z velkého úhlu, tak šikovně trefil branku – 3:1. Pro hosty to byl gól naděje.

Opavské branka nabudila a zbytek první půlky se odehrálo většinou na polovině Slovácka. Největší příležitost měl Didiba, ale pálil nad.

Prvních patnáct minut druhé půlky byl z obou stran rozháraný, bez vyložené brankové příležitosti. Hosté se tlačili do zakončení, ale jejich akce končily na velkém vápně Slovácka.

Stanislav Hofmann
Cenné body. Proti Opavě to byla spíš válka, hlásí Hofmann

Se snahou s výsledkem něco udělat provedl hostující trenér v 67. minutě dvojí střídání.

Dvacet minut před koncem zahrozili hosté ze standartní situace. Míč se dostal ke střídajícímu Ratajovi, který z gólové pozice jen těsně minul. Byla to největší gólová příležitost druhé půlky.

V 77. minutě mohlo jít Slovácko znovu do tříbrankového vedení. Cicilia krásně viděl Jurečku, který šel úplně sám na opavského gólmana, ten jeho střelu zpacifikoval.

V závěru byla hra rozháraná, hrálo se většinou mezi šestnáctkami. V obrovské šanci se v nastavení ocitl střídající Kubala, ale skoré už se neměnilo. Slovácko si své tři body už pohlídalo a Opavu porazilo v Uherském Hradiště potřetí v řadě.

Pavol Bajza
Svědík za chybu vyčinil brankáři Bajzovi. Bylo to laxní a zbytečné, zlobil se

FORTUNA:LIGA. 9. kolo -

1. FC Slovácko - Slezský FC Opava 3:1 (3:1)

Branky: 14. Hofmann, 24. Sadílek, 27. Petržela – 29.Holík

Rozhodčí:  Marek - Kotík, Hock

Žlutá karta: Didibaba (Opava)

Bez diváků.

Slovácko: Bajza – Hofmann, Kadlec, Šimko (89. Kalabiška) – Havlík, Hellebrand (65. Navrátil), Daníček, Reinberk – Petržela (71. Jurečka), Kliment (71. Cicilia), Sadílek (89. Kubala) Trenér: Svědík.

Opava: Fendrich – Hrabina (46. Šcudla), Didiba, Večerka – Mondek, Tiéhi, Zavadil, Texl (67. Rataj), Žídek – Holík (67. Juřena), Dordić. Trenér: Kováč.