„Je to určitě příjemné. Povedlo se nám to dvě kola před koncem. Víme, že máme klid. V předcházejících zápasech jsme byli pod tlakem, teď to z nás spadlo,“ přiznává krajní obránce Slovácka Jan Juroška.

Celek z Uherského Hradiště se v předposledním zápase letošní sezony FORTUNA:LIGY představí na Julisce, kde vyzvou poslední Duklu Praha.

Oběma týmům jde pouze o čest a možná prémie. Moravané se totiž v předstihu zachránili a Pražané po osmi letech opouštějí nejvyšší soutěž. Dolů je poslala porážka 0:3 na hřišti v Karviné.

„Mrzí mě to. Kvůli několika lidem, kteří v klubu pořád působí. Je mi to líto. Na Duklu vzpomínám rád. Navíc se nám proti ní vždycky dařilo. Je to škoda,“ posteskl si krajní obránce Slovácka Jan Juroška.

Soupeři budou před prázdnými tribunami hledat motivaci k maximálnímu výkonu velmi složitě.

„Všichni hrajeme za sebe, svoji vizitku, prémie,“ říká Juroška.

Podle trenéra Martina Svědíka fotbalisté Slovácka závěrečné dva zápasy rozhodně nevypustí.

„Už teď jsem v kabině slyšel nějaké řeči. Kluci mě ale znají a vědí, že pokud z něčeho slaví, budou mít se mnou těžké pořízení,“ varuje náročný kouč.

„Budeme dbát na to, aby se to vůbec nestalo,“ přidává a zároveň přiznává, že v sobotním zápase dostanou příležitost méně vytížení hráči. „Sestavu prostřídáme,“ slibuje náhradníkům Svědík.

FORTUNA:LIGA, skupina o záchranu, 4. kolo 

FK Dukla Praha – 1. FC Slovácko

Výkop: dnes v 17.00, stadion Juliska

Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Pfeifer (Královec)

Ligová bilance: 2-6-8

Poslední zápas: 0:1 (12. Tomáš Zajíc), 15. prosince 2018

Pravděpodobné sestavy: Dukla Praha: Hruška – Souček, Bezpalec, Ostojič – Kovaľ, Hanousek, Doumbia, Miloševič – Tetour, Hadaščok, Podaný.

Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Šimko, Divíšek – Diviš, Daníček, Sadílek, Havlík, Rezek – Zajíc.

Tip Deníku: 2:2