„Jsem rád, že jsem dostal nabídku od Slovácka, které se za poslední roky posunulo směrem k české špičce. Samozřejmě jsem klub po celou dobu sledoval a věřím, že budu nápomocen nějakému dalšímu úspěchu,” uvedl Heča po návratu na rodnou Moravu.

Vedení Slovácka bylo s Hečou v kontaktu delší dobu. O jeho návratu se psalo již v zimě, kdy se řešil odchod Nguyena do Vietnamu. Přestup Heči se ale upekl až nyní po sezoně.

„S Milanem jsme byli v kontaktu delší dobu. Je to velmi kvalitní gólman, který má jako odchovanec Slovácka vztah ke klubu a vrací se tudíž do známého prostředí,” okomentoval jeho příchod sportovní ředitel Slovácka Veliče Šumulikoski.

Zkušený brankář Milan Heča se po pěti letech vrací zátky do Slovácka.Zkušený brankář Milan Heča se po pěti letech vrací zátky do Slovácka.Zdroj: 1. FC Slovácko

Rodák z Krumvíře na Břeclavsku je odchovancem Slovácka a v nejvyšší fotbalové soutěži debutoval v říjnu roku 2010, kdy mu bylo 19 let.

V Uherském Hradišti se vypracoval mezi opory a v létě 2018 přestoupil do pražské Sparty.

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík. Foto: 1. FC Slovácko
Svědík zůstává ve Slovácku. Připravujeme mužstvo, abychom byli ještě lepší, říká

Dvaatřicetiletý brankář strávil na Letné pět sezon, během kterých zapsal 68 soutěžních startů. V Evropské lize nastoupil proti AC Milán, v sezoně 2019/2020 slavil triumf v MOL Cupu a v sobotu zvedl nad hlavu trofej pro mistra ligy. Šampion z Letné se nyní vrací zpět na Slovácko.

Celkem odchytal v nejvyšší české lize 181 zápasů, ve kterých zaznamenal 48 čistých kont.