„Jde o talentovaného hráče, kterého sledujeme delší dobu. V Česku je již několik let a věříme, že je to vhodný hráč, který na sobě chce pracovat a rozvíjet se. Jsme přesvědčeni o jeho kvalitách a předpokladu zapadnout do našeho systému hry. Kim se dnes zapojí do přípravy s ligovým týmem a zítra absolvuje lékařskou vstupní prohlídku,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Slovácka Veliče Šumulikoski.

Kim v posledních třech sezonách nastupoval ve druhé české lize. V dresu pražské Dukly odehrál 58 zápasů, ve kterých zaznamenal devět branek a připsal si osm asistencí.

„Kim splňuje veškeré požadavky, které si od nové posily sportovní vedení Slovácka slibuje. Jedná se o moderního ofenzivního záložníka, který vysokou produktivitu doplňuje rychlostí a skvělým fotbalovým myšlením. Po třech a půl letech v Česku je plně připraven na další sportovní krok do ambiciózního týmu nejvyšší soutěže. Je v ideálním věku a do Uherské Hradiště dorazil s obrovskou touhou a odhodláním potvrdit svůj obdivuhodný sportovní vývoj posledních sezon,“ prohlásil hráčův agent Viktor Kolář.

Zkušený krajní obránce Slovácka Jan Kalabiška na soustředění v chorvatském Umagu.
Slovácko se v lednu utká s Hajdukem Split, Kozák a Levin si hledají nové angažmá

Talentovaný Korejec přišel do Česka v roce 2019 z Eonham High School, což je korejský středoškolský fotbalový tým. V Dukle nastupoval za starší dorost i juniorku, od sezony 2020/2021 byl ale stabilní součástí prvního týmu Pražanů.

„Kim Seung Bin mě zaujal už při testech v našem klubu, které se uskutečnily v roce 2019 v rámci turnaje Viareggio. Za dobu jeho působení v Dukle se mu bohužel nepodařilo zahrát si v našem dresu první ligu, a proto ve chvíli, kdy se o něj začalo zajímat Slovácko, nám oznámil, že by se chtěl posunout do nejvyšší soutěže, která je bezpochyby snem každého hráče. Dukla se nakonec se Slováckem domluvila, a proto se přestup uskuteční. Binovi chvíli trvalo, než začal hrát za první mužstvo, nicméně v tomto kalendářním roce se stal jeho pevnou součástí a dokázal předvádět zajímavé výkony. Nás určitě těší, že o našeho hráče projevil zájem zástupce v evropských pohárech. Na druhou stranu vím, že bude těžké ho nahradit," prohlásil předseda představenstva Dukly Praha Bohumil Paukner.

#facr-vysledky|13787|1 7#


Načítám tabulku ...