Celek z Uherského Hradiště končí dlouhodobou základní část dvěma domácími duely. Před nedělním šlágrem se Spartou uprostřed týdne vyzvou jiný pražský tým, Bohemians 1905.

„Zrovna teď, když se hraje bez diváků, domácí prostředí žádná velká výhoda není. Na druhou stranu je to lepší než někam cestovat,“ uvedl křídelník Milan Petržela.

Oba týmy mají před televizními kamerami o co hrát. Celek z Uherského Hradiště se stále rve o pozici v elitní šestce, klokani zase bojují o prostřední skupinu. „Nečeká nás nic jednoduchého. Bohemka je nepříjemný soupeř, v posledních kolech udělala dobré výsledky. Myslím, že k nám přijede s bojovnou náladou,“ očekává Petržela.

Vedení pražského klubu navíc ocenilo práci trenéra Klusáčka i kapitána Jindřiška. Kouč i devětatřicetiletý záložník v pondělí prodloužili smlouvu o další rok. „Je pro mě čest být součástí Bohemky. Mám tady skvělé zázemí, nic mi nechybí. Jsem rád, že budeme společně pokračovat, ale nejdůležitější teď je úspěšně dokončit stávající sezonu," uvedl třiapadesátiletý Klusáček, který do Ďolíčku přišel loni v říjnu jako nástupce odvolaného Martina Haška.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech). Ilustrační foto
Slovácko proti Bohemians požene za výhrou asi 250 fanoušků z kotle

"Klokani" mají pod Klusáčkovým vedením bilanci sedm výher, tři remízy a šest porážek. Po obnovení nejvyšší soutěže po pauze zaviněné koronavirem vyhráli tři ze čtyř dosavadních zápasů a v tabulce jim patří desáté místo, které jako poslední zaručuje účast ve skupině o evropské poháry. Od skupiny o udržení je dvě kola před koncem základní části dělí tři body.

Do sestavy Pražanů se vrací útočník Pulkrab, jenž vyhrocený duel proti Spartě po dohodě klubů vynechal. Zklamání ale o víkendu nepanovalo jenom ve Vršovicích, ale také na Slovácku. Daníček a spol. ztratili dva body v Opavě, takže další klopýtnutí by je mohlo vyřadit z boje o elitní šestku.

„Naším dlouhodobým problémem je koncovka. Šance si dokážeme připravit, ale v šestnáctce jsme sterilní. V momentě, kdy začneme proměňovat šance a budeme místo remíz sbírat výhry, tak se v tabulce dostaneme výš,“ je přesvědčený trenér Slovácka Martin Svědík.

I tentokrát se musí obejít bez marodů Hofmanna, Klimenta a Zahustela, úplně připravený není ani Šimko. Nepravděpodobný je také start gólmana Trmala, který si v Opavě poranil koleno a musel střídat.

Podle informací Deníku nyní jednička Slovácka chodí o berlích. V úterý absolvovala magnetickou rezonanci a sezona pro ni zřejmě skončila.

FORTUNA:LIGA, 29. kolo 

1. FC Slovácko (7.) - Bohemians Praha 1905 (10.)

Výkop: středa v 18.00, Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, ČT4

Rozhodčí: Lerch – Šimáček, Ratajová (Musil)

Ligová bilance: 11-9-6

Poslední zápas: 0:0 (1. listopadu 2019)

Pravděpodobné sestavy: Slovácko: Porcal - Reinberk, Daníček, Kadlec, Divíšek - Sadílek, Havlík - Petržela, Dvořák, Navrátil - Zajíc.

Bohemians 1905: Valeš - Köstl, Bederka, Hůlka - Bartek, Hronek, Vacek, Jindřišek, Schumacher - Vodháněl, Pulkrab.

Tip deníku: 2:1