„Ve hře bylo více variant, ale jsme rádi, že jsme se nakonec domluvili právě s Filipem, který má mimo jiné zkušenosti i z pohárové Evropy,“ řekl k příchodu Filipa Nguyena sportovní ředitel Slovácka Veliče Šumulikoski.

Nguyen tak zvýší konkurenci mezi třemi tyčemi. Trenér Svědík má momentálně k dispozici čtyři gólmana. Kromě bývalé jedničky Slovanu také Slováka Bajzu, Nemravu a mladého Borka.

Tým z Uherského Hradiště na konci července hraje 2. předkolo nové Evropské konferenční ligy proti bulharskému Lokomotivu Plovdiv. Nguyen v libereckém dresu odchytal v uplynulém ročníku sedm zápasů v Evropské lize a její kvalifikaci.

Stanislav Hofmann
Překvapivý zvrat. Stoper Hofmann odpískal zahraničí, zůstává ve Slovácku

„Odchází na Slovácko, kde si ho realizační tým bere i z důvodu zkušeností s Evropskou ligou, moc hráčů na Slovácku tu zkušenost nemá. Filip ji má dost čerstvou, bude chtít zkušenosti využít. Bavili jsme se spolu o tom, že jsem také na Slovácku působil a vím, že se tam dělá fotbal dobře včetně příznivého klimatu místních lidí," uvedl liberecký trenér Pavel Hoftych.

„Vždy se tam dobře pracovalo, pro Filipa to může být nová zkušenost. Věřím, že Slovácku může pomoct dojít co nejdál. Popřál bych mu, aby se dostal tak daleko, jako jsme se dostali minulou sezonu my,“ přidal Hoftych, který dříve působul ve Zlíně i v Herském Hradišti.

Člen širšího kádru české reprezentace Nguyen působil v Liberci od roku 2018, ale v jarní části minulé sezony ztratil místo jedničky. Osmadvacetiletý gólman v nejvyšší soutěži dosud za Slovan odchytal 77 utkání a udržel 27 čistých kont.

Fotbalisté Slovácka v pátek zahájili přípravu na novou sezonu.
Šašinka se srovnání s Klimentem nebojí: Jsem útočník, měl bych dávat góly

„Filip už během jara naznačoval, že by chtěl chytat pravidelně. Loučili jsme se po konci ročníku s tím, že jsem věděl o řešení nabídek. Počítal jsem s tím, že u nás bude pokračovat dál, pokud ho nezaujme jiné angažmá,“ dodal Hoftych.

Nguyen je už čtvrtou posilou Slovácka pro novou sezonu. Z Baníku Ostrava přišli Daniel Holzer a Ondřej Šašinka, kádr rozšířil i mladý Černohorec Marko Merdovič. V úterý se navíc na pokračování dohodl zkušený stoper Hofmann.