Do zápasu šel jako mírný favorit tým Slovácka, který bodoval ve čtyřech posledních zápasech. Ovšem podobnou bilancí se pyšnila i olomoucká Sigma, která v závěru ligy bojuje o top šestku.

Domácím scházel vykartovaný Kalabiška, ani mezi náhradníky nebyl Rus Ljovin, kvůli karetnímu trestu musel mimo střídačku také trenér Martin Svědík. Na hrotu dostal příležitost Šašinka a do sestavy se vrátil reprezentant Jurečka. Zápas byl pikantní pro Jan Navrátila, který v zimě po pěti letech odešel ze Slovácka do Olomouce.

FORTUNA:LIGA, 27. kolo
1. FC SLOVÁCKO – SK SIGMA OLOMOUC 1:0 (0:0)
Branka: 65. Havlík. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Matoušek (Radina). VAR: Ondráš, AVAR: Černý. Žlutá karta: Daníček (Slovácko).
Slovácko: Fryšták (24. Borek) – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Holzer – Daníček, Sadílek (88. Šimko) – Petržela (62. Tomič), Havlík, Jurečka – O. Šašinka (46. Cicilia). Trenér: J. Mucha.
Olomouc: Macík – Chvátal (84. Vaněček), R. Hubník, Jemelka, Zmrzlý (77. Vepřek) – Breite, Greššák – Navrátil, Daněk (63. Chytil), Zahradníček (63. Zifčák) – Růsek (77. Jakub Matoušek). Trenér: V. Jílek.

Aktivněji začali domácí, první vážnější příležitost měl už po osmi minutách hry Reinberk, který po nahrávce Havlíka mířil jenom do gólmana. Za tři minuty měl dobrou pozici Jurečka, ale z nadějné pozice nedokázal přesně zamířit. To bylo z úvodního tlaku Slovácka všechno.

V 25. minutě se zranil domácí gólman Tomáš Fryšták, kterého nahradil Jiří Borek. Pro dvacetiletého brankáře to byl první ligový start.

V samém závěru poločasu mohl skórovat Reinberk, ale olomoucký Jemelka jeho nadějnou střelu odblokoval.

Do druhého poločasu udělal trenér Mucha změnu v ofenzivě. Místo Šašinky šel na hřiště Cicilia.

Úvod druhého dějství patřil znovu domácím. Jurečka ale otálel, místo střely volil zbytečnou kličku.

Po hodině hry měli obrovskou šanci hosté, ale Růska vychytal slovácký Borek. Pro Sigmu to byla největší příležitost v zápase.

V 65. minutě se poprvé měnilo skoré. K Marku Havlíkovi se dostal tečovaný míč od Reinberka. Záložník Slovácka se balonem otočil a nádherně přestřelil Macíka - 1:0.

Trenér Sigmy Jílek reagoval na nepříznivý stav dvojím střídáním. Odešli Zmrzlý a Růsek, která nahradili Matoušek a Vepřek.

V závěru už si ani jedno mužstvo nevypracovalo vyloženou gólovou příležitost. Slovácko potvrdilo, že se jí na Sigmu daří. Olomoučtí fotbalisté prodloužili čekání na gól proti týmu z Uherského Hradiště na 580 minut.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...
Fotbalisté Slovácka vyhráli čtyři z posledních pěti ligových duelů.