Celek z Uherského Hradiště hrál ve 22. kole FORTUNA:LIGY s Mladou Boleslaví bez branek, v tabulce klesl za Liberec na deváté místo.

Trenér Slovácka Svědík udělal oproti prvnímu jarnímu zápasu s Ostravou hned tři změny v sestavě. První byla dopředu avizovaná, místo Zajíce nastoupil na hrotu hostujícího útoku Kliment. Přednost před Reinberkem dostal Juroška, Dvořáka zase nahradil Sadílek.
Kouč Středočechů Weber po debaklu v Českých Budějovicích postavil od první minuty Zeleného.

A byla to právě posila ze Slavie, která hned ve 4. minutě pasem z vlastní poloviny hřiště poslala do šance Budínského. Kapitán Mladé Boleslavi šel sám na Trmala, ale gólman Slovácka spoluhráče podržel.

Jinak nezáživná první půle, která byla plná faulů a nepřesností, žádné jiné vyložené šance nepřinesla.

Útočník Jan Kliment nejspíše v sestavě Slovácka nahradí Tomáše Zajíce.
Trenér Svědík ochrání i Zajíce. Na hrotu Slovácka se zřejmě objeví Kliment

Ani po změně stran se v Mladé Boleslavi nehrál převratný fotbal. Domácí se tlačili víc do zakončení, Moravané ale pozorně bránili a soupeře do vážnějších příležitostí nepouštěli.

V 56. minutě centr Janoška propadl až Tatajevovi, který ale balon ve výhodné pozici špatně trefil.
Středočeši s přibývajícími minutami stupňovali svůj tlak, hosté ale všechny útoku protivníka s klidem odvraceli. Sami ale směrem dopředu příliš nebyli.

Fotbalisté Slovácka pořádně zahrozili až v 83. minutě. Špatnou rozehrávku Janoška ale střídající Zahustel nepotrestal, když jeho ránu z úhlu po centru Havlíka zlikvidoval parádním zákrokem brankář Šeda.

Rozhodnout mohl v nastaveném čase Jiří Klíma. Boleslavský forvard se řítil sám na Trmala, kterého sice překonal, ale balon skončil mimo.

Slovácko tak v Mladé Boleslavi hrálo nerozhodně 0:0. Na první jarní gól i výhru si tak musí počkat minimálně do neděle, kdy před vlastními fanoušky přivítá vedoucí Slavii Praha.

FORTUNA:LIGA, 22. kolo -

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Franěk – Horák, Vlasjuk (Cihlář)

Žluté karty: Tatajev, Hubínek, Jakub Klíma – Hofmann, Petržela, Kadlec, Divíšek

Diváci: 2763

Mladá Boleslav: Šeda – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Zelený – Hubínek, Janošek – Douděra (82. Fulnek), Budínský, Ladra (70. Hönig) – Wágner (59. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Slovácko: Trmal – Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek – Petržela (70. Zahustel), Havlík, Daníček, Sadílek (88. Dvořák), Navrátil – Kliment (63. Jurečka). Trenér: Svědík.