Zkušený kouč musí v nedělním zápase s Plzní vyztužit defenzivu a nahradit oba zkušené stopery. Hofmann je nemocný, Kadlec byl proti Zbrojovce vyloučený. Kdo nastoupí místo nich, není úplně jisté. „Máme starosti se složením obrany, ale věříme, že hráči, kteří dostanou šanci, se s ní vypořádají," uvedl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Jistě nastoupí Reinberk se Šimkem, nad dalšími jmény ale visí otazník. Znovu můře hrát Srubek, jenž při ligové premiéře příjemně překvapil nejen vedoucím gólem. Připravený je Tomič, zatáhnout se do obrany může kapitán Daníček, jenž už na stoperovi v minulosti zaskočil.

Mimo hru je naopak zraněný Divíšek, Vincoura vedení klubu během podzimu uvolnilo na hostování do druholigového Blanska. V béčku vedle Srubka pravidelně nastupoval Suchý. Jeho start ale není příliš pravděpodobný.

Ať ukáží trenéři Slovácka na kohokoliv, jednoduché to mít obrana Slovácka rozhodně nebude. Plzeňští se totiž po čtyřech zápasech bez výhry nečekaně nakopli, když ve vloženém středečním utkání deklasovali Teplice 7:0.

„Po průšvihu v závěrečných minutách zápasu v Brně máme co napravovat, ale že bychom k tomu měli snadného soupeře, se tedy říct nedá. Na druhé straně je dobře, že se Plzeň rozstřílela a spadla z ní nervozita. Prokázala, že má stále svoji kvalitu. Výborně kombinuje, má skvělé útočníky, teď bude i v pohodě,“ vnímá Palinek.

Zkušený fotbalista Slovácka Milan Petržela v akci
Petržela chce překonat rekord Vlčka. Je to můj cíl, hlásí před Plzní

Viktoria vyrovnala své nejvyšší vítězství v samostatné nejvyšší soutěži nad Ústí nad Labem ze září 2010 a poskočila na páté místo neúplné tabulky. Navíc si před závěrečným letošním dvojutkáním parádně zvýšila sebevědomí.

„Bylo důležité vítězství i způsob hry, kterým se chlapci prezentovali. Proto je podstatné na to navázat. Víme, že nás v Uherském Hradišti čeká nová výzva, nový zápas," řekl slovenský kouč.

Desáté Slovácko v posledních dvou ligových utkáních nad Viktorií zvítězilo, předtím však Plzeň neporazilo dvaadvacetkrát po sobě.

"Je to mužstvo, které má svou zkušenost a jasnou organizaci hry. Ví, jak se chtějí prezentovat. Je podstatné, abychom se tam pokusili najíst citlivá místa a hlavně je zrealizovali," upozornil Guľa, který v pátek oslavil rok na lavičce Viktorie.

O jeho konci na západě Čech už se zase nemluví. Úplně v klidu ale favorit není, vždyť na vedoucí Slavii ztrácí devět bodů.

„Víme, co jsme zažívali v minulém období. To vítězství je opravdu krásné, podstatné pro nás všechny, ale je potřebné ho potvrdit v dalším zápase,“ prohlásil Guľa.

Uspět však chtějí i Moravané, kteří v posledních dvou duelech inkasovali gól v závěru a jak doma se Spartou, tak venku v Brně smolně padli 1:2.

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík
Svědík nechápal kolaps: Příště si závěr musíme lépe pohlídat

FORTUNA:LIGA, 13. kolo -

1. FC Slovácko (10.) - FC Viktoria Plzeň (5.)

Výkop: neděle v 16.00, Městský stadion Miroslava Valenty v Uherském Hradišti

Rozhodčí: Ginzel – Caletka, Kříž (Nedvěd) | VAR: Dorušák | AVAR: Paták

Ligová bilance: 6-8-16

Poslední zápas: 2:1 (6. Reinberk, 83. Hellebrand – 43. Krmenčík, 7. prosince 2019

Pravděpodobné sestavy: Slovácko: Bajza – Reinberk, Srubek, Daníček, Šimko – Petržela, Sadílek, Havlík, Hellebrand, Navrátil – Kliment. Trenér: Svědík.

Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Bucha, Kalvach, Čermák – Kayamba, Beauguel, Ba Loua. Trenér: Guľa.

Tip Deníku: 1:1