Ředitel opavského klubu Jaroslav Rovňan odpoledne hovořil o tom, že klub je připraven o Haškově příchodu jednat. „O Martina jsme měli zájem, on by pomohl nám, my jemu. Musí ale dojít ke shodě u všech stran,“ řekl opavský ředitel. Pětadvacetiletý fotbalista je sice volným hráčem.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha
Fotbalová Sparta – místo raket staří páni

Ale je tady jeden velký háček. Talentovaný záložník totiž v březnu vypověděl jednostranně kontrakt s letenským klubem a Sbor rozhodců FAČR rozhodl, že má hráč zaplatit Spartě 800 tisíc euro.

V korunách tato částka činí 22 miliónů. Martin Hašek i Sparta se proti tomu to verdiktu odvolali. Celý případ čeká nové kolo u Sboru rozhodců a klidně může zamířit i k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Pokud by Hašek spor nevyhrál a byl nucen uhradit škodu, byl za ní zodpovědný i klub, ve kterém by nově podepsal profesionální smlouvu.

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář
Sběratel nul. Oslavenec Kolář sní o Španělsku

„Celou věc jsme konzultovali s klubovými právníky, i s fotbalovou asociací a ti nám jít do toho rizika nedoporučili. Proto jsme zatím od angažování Martina Haška opustili. Mrzí nás to, protože pro Opavu, by šlo bezesporu o velkou posilu,“ uzavřel Jaroslav Rovňan.