Vedení Fastavu Zlín už ve čtvrtek po jednání vlády a opětovném zavedení nouzového stavu a snížení kapacity stadionu okamžitě pozastavilo prodej vstupenek na sobotní utkání s Baníkem Ostrava.

„Veškeré zakoupené a vydané vstupenky jsou stornovány a budou proplaceny zpět jejich majitelům. Přednost mají permanentkáři,“ říká generální sekretář klubu Lukáš Pantálek.

Brány stadionu Letná se otevírají ve 13.30, do areálu se dostanou pouze majitelé permanentních vstupenek, a to do počtu tisíc. Může se tedy stát, že opozdilci o šlágr přijdou. 

„Bohužel nemáme jinou možnost, jak uspokojit všechny permanentkáře, proto doporučujeme přijít s co největším předstihem, aby se dostalo právě na vás,“ nabádá Pantálek.

Trenér fotbalistů Luhačovic Lukáš Pazdera.
Pazdera o šlágru: Od Zlína jsem čekal víc. Baník má větší kvalitu na střídačce

Sportovní utkání může od pátečních osmnácti hodin kvůli šíření koronaviru navštívit maximálně tisíc lidí. Platí, že musejí být po očkování nebo prodělaném covidu, což byla novinka od pondělka.

Konkurenční Slovácko problémy ohledně nových vládních restrikcí nyní neřeší, o víkendu hraje v Českých Budějovicích. Horší to bude mít příští týden, kdy doma ve šlágru 17. kola hostí Plzeň.

Mikulášský duel dvou soupeřů z popředí tabulky se na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti odehraje v podobném režimu jako v sobotu ve Zlíně.

„Samozřejmě nás to mrzí. Hlavně po vyprodaném zápase se Spartou by to byla velká škoda, kdybychom nesměli na stadion pustit fanoušky. Myslím si, že i na Plzeň by přišla spousta diváků, znovu by byla skvělá atmosféra. Bohužel se asi musíme zase smířit s tím, že podle nových nařízení nám klesne návštěvnost,“ povzdechl si mluvčí 1. FC Slovácko Marek Jurák.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) ve 2. kole FORTUNA:LIGY doma porazili České Budějovice 1:0.
Z rozjetého Slovácka jde strach. Nyní pro body míří do Českých Budějovic

Hokejový Vsetín vracení peněz za vstupenky řešit nemusí. Do limitovaného počtu osob se bez větších problémů vejdou všichni permanentkáři. „Ze zkušenosti víme, že na lepší zápasy jich přijde osm až devět stovek. Vzhledem k nedávným restrikcím ohledně zákazu vstupu neočkovaných proti nemoci COVID-19 počítáme, že jich v sobotu proti Litoměřicím bude okolo pěti šesti stovek,“ přiblížil šéf ticketingu valašského klubu Filip Bazala.

Dostane se tak i na osoby, které si permanentku nezakoupily. „Prodej vstupenek na jednotlivé zápasy začíná týden dopředu. Pravidelně to však kontrolujeme. Kdyby se předprodej zbláznil a byl zvýšený zájem, tak ho ukončíme,“ upřesnil Bazala.

Sám přiznává, že neustále změny jsou vyčerpávající. „Je to vážně hodně náročné, člověk už kolikrát na to ani nemá sílu. Něco děláte, snažíte se tvořit…musíme to však přijmout, jak to je,“ říká Filip Bazala.

Hokejisté Zlína (modré dresy) v předehrávce 26. kola Tipsport extraligy vyzvali vedoucí Třinec.
Objektiv Jana Zahnaše: Nadšený Kašík i trefa Flynna! Takto vypadala výhra Beranů

Omezeny budou také aktivity v amatérském sportu, kde se může hromadných akcí typů zápasů a turnajů zúčastnit maximálně sto lidí. Nyní byl limit tisíc.

Na rozdíl od restrikcí, které trvaly od loňského podzimu do letošního jara, tentokrát zůstávají venkovní i vnitřní sportoviště otevřená a trénink i soutěže jsou povolené.

Na děti do 12 let se nevztahují žádná omezení, mládež do 18 let se může při zápasech prokazovat i PCR testem a pro dospělé platí režim očkování nebo prodělané nemoci jen při zápasech.

Pravidelné tréninky ve stálých skupinách se mohou konat bez prokazování jen se sledováním příznaků.