V další přípravě přijel na Slovácko Třinec. Hosté skončili v loňské druholigové sezoně na čtrnáctém místě a prakticky celý ročník bojovali o záchranu. Domácí tým nastoupil bez zraněných Reinberka a Tomiče. Volno dostal irácký reprezentant Merchas Doski, který podepsal před pár dny v klubu tříletou smlouvu.

Slovácko od prvních minut určovalo tempo hry, ale v úvodu utkání scházela domácím hráčům větší přesnost v koncovce. Hosty také držel nad vodou výborný gólman Kasalík.

Přípravný fotbal - 
1. FC SLOVÁCKO – FK FOTBAL TŘINEC 2:0 (1:0)
Branky: 24. Levin. 49. Petržela. Rozhodčí: Holek – Pochylý, Dohnálek. Diváci: 600.
1.FC SLOVÁCKO: Nguyen -  Kalabiška, Daníček (46. Šuvalija), Kadlec (46. Hofmann), Šimko (59. Srubek), Holzer (59. Kozák), Havlík (59. Trávník), Levin (59. Polášek), Petržela (59. Juroška), Brandner (59. Vecheta), Šašinka (46. Kohút). Trenér: Martin Svědík.

Ve 24. minutě se ukazatel skoré měnil poprvé. Kadlec si potáhl balon po levé straně a poslal centr do pokutového území, kde číhal na zadní tyči Brandner. Ten sice mohl zakončovat, ale nahrál míč na Levina, který otevřel skóre utkání – 1:0.

Slovácko bylo i v dalším průběhu první půle aktivní a fanoušci odměnili potleskem zakončení Petržely, Šašinky i střelu Havlíka, ale skóre se už neměnilo.

Druhý gól přidali domácí už po čtyřech minutách druhého poločasu. Brandner zatáhl míč po levé straně a přesným centrem na zadní tyč vybídl ke skórování Petrželu, ten už měl snadnou práci – 2: 0.

Dvě šance hostů zlikvidoval také střídající gólman Borek, vyzvednutí zaslouží hlavně za zpacifikování úniku Juřeny.

Na druhé straně nejprve Srubek orazítkoval brankovou konstrukci. V závěru mohl skórovat dvakrát Kozák, následně hlavou minul Vecheta a svou šanci nedal ani Polášek.

Další přípravný zápas odehrají svěřenci trenéra Svědíka v sobotu 9.7. Na Širůchu hostí od 10.30 hodin Vyškov.