„Na Spartu máte vždycky o motivaci postaráno. Jsou to výjimečné zápasy,“ říká na klubovém webu zkušený křídelník Slovácka Milan Petržela.

Na Letné dříve působil, duely s Pražany jako ikona plzeňské Viktorie bere velmi prestižně. Proto ho mrzí, že výjimečné utkání bude postrádat diváckou kulisu. „Je velká škoda, že se bude hrát bez diváků, protože by určitě přišlo hodně lidí, kteří by nás hnali dopředu,“ ví dobře sedmatřicetiletý ex-reprezentant.

Kapitán fotbalistů Slovácka Vlastimil Daníček.
Daníček po vyloučení v Liberci: Měl jsem to vyřešit jinak, ví dobře

I když se Moravané musí obejít bez fanoušků, na favorita si věří. Pražané naposledy v lize schytali výprask se Slavií, ve čtvrtek večer navíc zakončili působení v Evropské lize prohrou 0:1 s AC Milán.

Letenští, kteří prohráli třetí soutěžní zápas v řadě a sedmý z posledních deseti duelů, však nastoupili oproti nedělnímu ligovému derby s úplně jinou základní sestavou, trenér Kotal šetřil většinu opor. „Ze své zkušenosti musím říct, že vždycky po pohárovém zápase byl trochu problém se přeorientovat na ligové utkání. Navíc cestují k nám, takže malinká výhoda pro nás by to přeci jen být mohla,“ míní Petržela.

Zkušený stoper Slovácka Michal Kadlec
Nastoupí Kadlec naposledy proti Spartě? Nechává si otevřená vrátka

Fotbalistům Slovácka se navíc daří. V posledních čtyřech duelech bodovalo, v tabulce už je šesté. „Pozitivní výsledky přinášejí i pohodu do mančaftu. Samozřejmě vítězit bychom chtěli v každém zápase a uděláme všechno proto, aby tři body zůstaly na Slovácku i v neděli,“ přeje si nejen Petržela.

Problémem je disciplinární trest pro kapitána Daníčka. Zkušený záložník byl v Liberci vyloučen, chybět po zatáhnutí dresu bude nakonec jenom jedno utkání. „Vlasta je taková spojka mezi defenzivou a ofenzivou. Je ho na hřišti vždycky slyšet, takže z tohoto hlediska nám tam určitě bude chybět, ale musíme si tentokrát poradit bez něj. Nějaké alternativy tam máme,“ říká Petržela.

Autoři: Marek Jurák, Libor Kopl