„Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli a zvítězili,“ radoval se po utkání čtyřiadvacetiletý gólman, který po odchodu Trmala do Portugalska možná trochu překvapivě dostal v úvodu sezonu přednost před zkušenějším Slovákem Bajzou.

„Nevidíme mezi nimi žádný rozdíl. Víťa nastoupil asi i proto, že je odchovanec,“ vysvětlil po utkání trenér Slovácka Martin Svědík.

Výkon někdejšího talentu, jenž v dorosteneckém věku několikrát zamířil na stáž do West Hamu, kde i hostoval, ale příliš hodnotit nechtěl.

„To je spíš na trenérovi gólmanů. Nějaké chybičky tam však byly, i když v poslední šanci nás podržel,“ připomněl Svědík.

„Jeho výkony budou růst se sebevědomím a s počtem zápasů, jako tomu bylo u Matouše Trmala,“ je přesvědčený.

Trenér Slovácka Martin Svědík
O chloupek jsme byli lepší, míní Svědík. Mužstvo za obrat chválil

Kdo dostane příležitost za týden doma proti Jablonci, kouč Slovácka zatím neřeší.

„Nechci předbíhat, ale deklarovali jsme, že nemáme jasnou jedničku. Budeme se rozhodovat podle soupeře i momentální situace,“ tvrdí.

Nemrava, kterého v hledišti sledoval i někdejší vynikající gólman a současný manažer Luděk Mikloško, si derby užil. „V závěru přípravy jsem sice nechytal, ale byl jsem připravený naskočit. Mile mě to potěšilo,“ přiznal.

V prvním poločase byl ovšem téměř bez práce.

„Zlín si žádnou velkou šanci nevytvořil,“ připomíná. Hned po přestávce ale inkasoval, když nestačil na penaltu Poznara.

„Měl jsem ho načteného. Věděl jsem, že čtyři z posledních šesti penalt kopl po mé pravé ruce, kam jsem skočil, ale bohužel to zrovna změnil,“ povzdechl si.

I když fotbalisté Slovácka začali druhý poločas špatně, po obdrženém gólu se zvedli a výsledek otočili. V závěru už se hosté jenom bránili, těsný náskok ale nepustili.

„Zlín tam měl jenom pár náznaků a nějakou střelu, žádnou tutovku,“ říká.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v úvodním kole Fortuna:Ligy vyzvali regionálního rivala ze Slovácka.
Slovácko slaví, otočilo derby ve Zlíně

K jedné standardní situaci pomohl soupeři také Nemrava, který špatně vyběhl a pak své zaváhání hasil faulem.

„Neodhadl jsem odraz míče, který místo toho, aby sklouzl, tak jenom vyskočil do vzduchu. Tím pádem jsem musel ven a neměl čas se vracet do brány, protože domácí hráč tam byl úplně sám,“ popisuje moment z 85. minuty, kdy od rozhodčího Královce obdržel žlutou kartu.

„Na vyloučení to nebylo, protože za byli dva obránci,“ dodává.