„Mužstvo zase ukázalo charakter a srdce. Hráči šli do vyždímání. Někteří, hlavně ti klíčoví, toho měli plné zuby. Proto jsem rád, že to kluci takto zvládli. Po pohárovém vyřazení je to pro nás velmi důležitá výhra,“ uvědomuje si kouč Slovácka Martin Svědík.

Pokud jeho tým po letní pauze uspěl, pokaždé to bylo o jediný gól.

Ve čtvrtek večer Moravanům těsný výsledek k postupu v evropském poháru nestačil, v neděli už se po stejném skóre radoval.

„V přípravě nám to proti druholigovým týmům padalo, ale nyní se v koncovce trápíme. Víme, že nemůžeme furt dávat tři nebo čtyři góly. Šance si vytváříme, musíme se ale soustředit na jejich proměňování,“ ví Svědík.

I když celek z Uherského Hradiště po ztrátě nejlepšího střelce Klimenta není tolik produktivní jako v loňském mimořádném ročníku, vzadu je pozorný a soupeře do mnoha šancí nepouští.

Stejné to bylo i teď proti Českým Budějovicím. „Hlavně první poločas byl z naší strany velmi dobrý. Výkon měl parametry,“ těší Svědíka.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) ve 2. kole FORTUNA:LIGY hostili České Budějovice.
Slovácko odčinilo vyřazení z pohárů, doma přemohlo České Budějovice

„Dobře jsme kombinovali, měli vynikající presink, díky kterému jsme získávali spoustu míčů. Sbírali jsme i odražené balony, po kterých jsme rozvíjeli útoky. Bohužel jsme to neřešili dobře,“ posteskl si. Slovácko se stejně jako proti Plovdivu střelecky soužilo, nic nevytěžilo ani ze spousty standardních situací a rohových kopů.

„O přestávce jsem apeloval na kluky, aby dál byli aktivní. Tlačili se do šancí, a více stříleli, což se nakonec vyplatilo,“ mnul si ruce.

Střelecké trápení utnul až po hodině hry mladík Kohůt. Jeho technická rána zapadla přesně k levé tyči.

Stadion bouřil, hotovo ale zdaleka nebylo.

Jihočeši totiž v závěru vyvinuli velký tlak, sahali po vyrovnání. V 80. minutě zachraňoval Kalabiška na brankové čáře a videorozhodčí Zelinka potvrdil, že o gól nešlo.

Následně pálil těsně vedle střídající Bassey a v nastavení hlavičkoval mimo stoper Havel.

„Soupeř hrozil hlavně ze standardních situací a brejků. My jsme bohužel po vystřídání ztratili kompaktnost, vzadu jsme měli pracovat lépe. Budějovice se snadno dostávaly do zakončení. My jsme rádi, že jsme to přežili,“ přiznal.

Známý trenér si po čtvrtečním pohárovém nezdaru mohl dovolit vyměnit čtyři borce, vykartovaný Cicilia nechyběl, také zraněného Navrátila a unavené opory Daníčka a Reinberka další hráči nahradili.

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) ve 2. kole FORTUNA:LIGY hostili České Budějovice.
Šťastný Kohút odčinil penaltu. Po Plovdivu jsem dvě noci moc nespal, přiznává

Skvěle si na křídle počínal třeba nestárnoucí Petržela, v osmatřiceti letech jeden z nejlepších hráčů utkání. „Je obdivuhodné, jak Milan hraje,“ vysekl Svědík svěřenci poklonu.

„Pro něj je důležité, když chytí zápasový rytmus, udělá pár akcí. Je zkušený. Ví, kdy si má odpočinout, kdy má udělat sprint. Proti Českým Budějovicím byl jeden z nejaktivnějších hráčů. Jenom škoda, že neproměnil sólový nájezd,“ lituje.

„Na to ale, že nemá dotrénováno, v přípravě jej potkávaly menší zranění, a dlouho se do toho nemohl dostat, jsou jeho výkony velice dobré,“ dodal.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...