„Zaplaťpánbůh že jsme to zvládli. Pro nás to byl těžký, ale důležitý zápas. Po výhře 1:0 jsme odskočili Liberci na sedm bodů. Hodnotím to pozitivně,“ uvedl po utkání do televizních kamer hrdina třaskavé bitvy.

Jurečkova hlavní chvíle přišla po hodině hry. Domácí záložník Lukáš Sadílek, který v zápase nastoupil proti bratrovi Michalovi z Liberce, nacentroval na nabíhajícího Reinberka, jehož fauloval nejistý gólman Slovanu Knobloch. Jurečka nezaváhal a otevřel skóre.

„Na pokutový kop jsem byl určený už před zápasem. Věřil jsem si a vzal si míč. Na penalty nějaké zkušenosti mám, kopal jsem je už při minulém angažmá v Opavě. V hlavě jsem měl myšlenku. Jsem rád, že se mi ji podařilo realizovat a vstřelit gól,“ radoval se.

Fotbalisté Slovácka (v bílých dresech) se ve 26. kole FORTUNA:LIGY utkali s Libercem.
Dostali jsme Liberec sedm bodů pod sebe, to byl náš cíl, prozradil Lukáš Sadílek

Liberecký brankář Knobloch z předchozích čtyřech penalt neinkasoval, tentokrát ale nezvolil správnou stranu. „Spoluhráč mi říkal, co dělá brankář při penaltě. Já jsem se ale soustředil na sebe, než na gólmana,“ uvedl Jurečka, který penaltu zahrál místo absentujících tradičních exekutorů Klimenta a kapitána Daníčka.

I bez nich Moravané těžkou šichtu zvládli. Slovácko bodovalo s Libercem i ve druhém vzájemném duelu v sezoně a v tomto roce prohrálo v lize jen doma se Slavií.

Celek z Uherského Hradiště bodoval ve třinácti z posledních čtrnácti ligových zápasů a dál v neúplné tabulce drží třetí místo. Před čtvrtým Jabloncem má náskok jednoho bodu. Liberec tři kola po sobě nezvítězil a patří mu pátá příčka se sedmibodovou ztrátou na Slovácko.

Obránci Slovácka Stanislav Hofmann (vlevo) a Petr Reinberk slaví výhru nad Libercem.
Proti Liberci jsme podali perfektní týmový výkon, ví obránce Reinberk

Svědíkův tým má nyní před sebou další nabitý týden. Už v úterý se v Praze střetne v dohrávce s Pardubicemi, v neděli v hlavním městě vyzve Spartu. „Fyzicky to zatím dáváme v pohodě“ tvrdí Jurečka.

„Uvidíme, jak se bude únava kumulovat, co přinesou další dny. Teď hrajeme dvakrát venku, takže to pro nás určitě bude těžké,“ vnímá.

„Ale kádr máme dobře poskládaný, skvěle doplněný. Třeba proti Liberci hrál v základu Rezek a podal dobrý výkon,“ chválil mladšího spoluhráče Jurečka.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...