Slovácko si mohlo výhrou zajistit definitivu čtvrtého místa a jistotu pohárové Evropy v příští sezoně. Téměř jistotu pohárových pozic by dávala i remíza. Baník by ke čtvrté příčce musel všechny tři zbývající zápasy vyhrát a svěřenci Martina Svědíka všechno prohrát.

FORTUNA:LIGA, skupina o titul, 2. kolo -
1. FC SLOVÁCKO – FC BANÍK OSTRAVA 3:1 (0:1)
Branky: 55. Jurečka z penalty, 70. Jurečka. 90 +3 Jurečka - 7. Klíma. Rozhodčí: M. Radina - J. Pečenka, M. Vyhnanovský (T. Batík) | VAR: M. Zelinka | 
Žluté karty: Sadílek – Laštůvka, Lischka. Diváci: 4 727.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška (78. Tomič) – Daníček (66. Ljovin), Havlík – Kohút (46. Jurečka), Sadílek( 90. Vecheta), Holzer (71. Šimko) – Cicilia. Trenér: Svědík.
Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Takács (88. Pokorný) , Lischka, Fleišman – Buchta (58. Almási), Kaloč (88. Budínský), Boula ( 71.Tetour), Jaroň – Smékal, Klíma (71. Kuzmanovič). Trenér: T. Galásek.

Poslední vzájemný duel se odehrál na Slovácku před šesti týdny, branka v něm nepadla. V sestavě domácích se žádné velké překvapení nekonalo. Nejlepší střelec Jurečka zůstal jenom na lavičce, stejně jako Petržela, v základu se po delší době objevil Kohút.

Lépe začali hosté z Ostravy. Už po sedmi minutách hry centroval Ndefe z pravé strany, balon se dostal ke Kohútovi, který při odkopu nechtěně nahrál Klímovi, který už měl z pěti metrů snadnou práci – 0:1.

Ve 27. minutě už mohl Baník mohl vést o dvě branky. Smékal v dobré pozici nedal, jeho střelu mu gólman Slovácka zpacifikoval.

Domácí působili v první půlce nervózním dojmem, žádnou gólovou šanci si nevytvořili. Baník byl aktivnější, hrál s větší chutí a zaslouženě vedl.

Do druhého poločasu udělal kouč Martin Svědík jedinou změnu. Místo Kohúta šel na hřiště Jurečka.

V 50. minutě mohlo být srovnáno. Sadílek parádně viděl Ciciliu, ten šel sám na Laštůvku, ale jeho střela skončila na tyči.

Rušno bylo o dvě minut později. Daníček hlavičkoval, ve výskoku ho srazil ramenem Lischka a po konzultaci s videem se kopala penalta. Balon si vzal střídající Jurečka, který střelou doprostřed brány vyrovnal. Pro domácího kanonýra to byla 15. trefa v sezoně.

V dalších minutách byla hra často přerušovaná, kloudné akce se divák nedočkal. Zdálo se, že oba týmy jsou s remízou spokojené.

Dvacet minut před koncem udeřilo prakticky z ničeho. Havlík našel parádní přihrávkou Jurečku, který si balon předkopl a pelášil zcela sám na vybíhajícího Laštůvku. Nejlepší kanonýr Slovácka v jasné pozici nezaváhal a prostřelil ostravského gólmana -2:1.

O čtyři minuty později už to mohlo být pro Slovácko o dvě branky. Reinberk sice překonal Laštůvku, ale balon na brankové čáře vykopl ostravský Fleišman.

Brankář Slovácka Filip Nguyen.
Nové angažmá? Uvidíme, jak dopadne sezona, říká brankář Slovácka Nguyen

Jurečka byl při chuti. Osm minut před koncem si naběhl na centr, ale vy vyložené šanci minul.

Pět minut před koncem mohl srovnat ostravský Tetour, ale na slibný centr nedosáhl.

V nastavení se prosadil znovu Jurečka, který dorazil Vechetovu střelu do prázdné branky – 3:1.

Závěrečný nápor Baníku už ke kýžené remíze nevedl. Slovácko tak ani ve třetím vzájemném zápase letošní sezony s Baníkem neprohrálo.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...