Slovácko přijelo do Mladé Boleslavi bez zraněného středopolaře Daníčka, ani mezi náhradníky nebyl Cicilia, který stejně jako Divíšek vypomáhal béčko v Novém Městě na Moravě.

Trenér Svědík udělal po vyhraném derby nad Zlínem dvě změny v základní sestavě. Do zálohy se vrátil Kohút, na hrot útoku se od začátku postavil Jurečka, jenž dostal přednost před mladíkem Vechetou.

Domácí kouč Jarolím nechal po porážce v Liberci obranu beze změny, v záloze nastoupili Dancák a také Stránský.

Po pomalém rozjedu poprvé zahrozilo Slovácko. V 9. minutě se po centru Kalabišky z levé strany dostal k hlavičce Jurečka, balon ale skončil těsně vedle. Středočeši odpověděli pokusem Škody rovněž ze vzduchu.

Do vedení šli ale po parádní akci hosté z Moravy. Spolupráci Sadílka s Holzerem a Reinberkem zakončil pohotový Kohút, který se trefil i v úterý v poháru a v teď si připsal druhý gól sezony.

Fotbalista Tomáš Zajíc na hostování v polském Śląsku Wrocław viditelně ožil. Foto: se svolením Tomáše Zajíce
Zajíc ožil, v Polsku střílí góly. Všichni chtějí hrát fotbal, všiml si hned

Hosté vzápětí udeřili znovu. Centr z levé strany odvrátil obránce Jurásek pouze k Jurečkovi, který prudkou ranou z osmnácti metrů k levé tyči poslal Slovácko do trháku.

Famózní desetiminutovku Slovácka završil Kalabiška, který po rohu Sadílka a hlavičce Reinberka zblízka zvýšil na 3:0.

Mladoboleslavský trenér Jarolím za hrozivého stavu sáhl ke dvěma střídáním, Ladra s Filou ale hru Středočechů výrazně neoživili. I přesto ale domácí výsledek ještě do přestávky zkorigovali. Těsně před poločasem se trefil Ewerton.

Středočeši vycítili šanci, po přestávce zvýšili úsilí, tlačili se do zakončení. Škoda po Ewertonově vysunutí Nguyena nepřekonal a Filova rána šla těsně vedle.

V 56. minutě zase udeřili hosté. Kohút našel před domácí brankou Jurečky a ten se nemýlil. Sudí Julínek sice na pokyn asistenta Lakomého branku nejprve neuznal, ale po přezkoumání videa gól platil.

Celek z Uherského Hradiště protivníka nešetřil a po dalším dohraném brejku popáté udeřil. Akci Sadílka s Havlíkem přesně zakončil mazák Petržela.

Mladá Boleslav stačila debakl jen zmírnit, když hattrick v ofenzivním zápase zkompletoval Ewerton.

FORTUNA:LIGA, 9. kolo -

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 3:5 (1:3)

Branky: 45., 73. a 86. Ewerton - 23. a 56. Jurečka, 17. Kohút, 25. Kalabiška, 61. Petržela, 90.+3. Hofmann
Rozhodčí: Julínek - Kotík, Lakomý (Ginzel) | VAR: Ondráš | AVAR: Adámková
Žluté karty: Matějovský, Fila, Suchý (všichni Mladé Boleslav)
Diváci: 2223
Mladá Boleslav: Halouska – D. Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek – Dancák (27. Fila), Matějovský (67. Smrž) – Ewerton, Hlavatý, Stránský (27. Ladra) – Škoda (66. L. Mašek). Trenér: Jarolím.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec Kalabiška – Petržela (73. Navrátil), Havlík, Sadílek (90.+1. Šimko), Holzer (Vecheta) – Kohút (74. Mareček) – Jurečka (79. Tomič). Trenér: Svědík.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...