Po zápase se dlouho nevraceli z hrací plochy. Měli co vysvětlovat svým fanouškům, kteří si je vyžádali pod kotel nejvěrnějších.

„Fandí nám, dlouhodobě nás podporují, mají na to právo,“ povídal sotva slyšitelným hlasem gólman Daněk.

O čem se diskutovalo? „To zůstane mezi námi a fanoušky,“ nechtěl být konkrétnější.

Kotel fanoušků Slovácka na prohraném zápase s Teplicemi
Fotbalisté Slovácka se zpovídali fanouškům. Na kritiku mají právo, ví Daněk

Byl to právě brankář Slovácka, který hrál hlavní roli v první brance. Prakticky z úvodní rozehrávky centroval Krob do vápna domácích, i když míč letěl lehkým obloučkem, tak ho obrana Slovácka nedokázala odvrátit a Vaněček poslal hosty ve 42. vteřině do vedení – 0:1.

„Myslel jsem, že do balonu půjde gólman, asi trošičku zaspal,“ hodnotil první branku šťastný střelec Teplic.

První velkou příležitost mělo Slovácko ve 26. minutě z trestného kopu. Janošek ale z hranice velkého vápna přestřelil.

Po půlhodině hry prohrávalo Slovácko už o dvě branky. Jan Krob se dostal k odraženému míči a přesnou střelou ke vzdálenější tyči překonal Daňka – 0:2.

Závěrečné minuty prvního poločasu patřili domácím, ale střela Navrátila ani hlavička snaživého Kuchty snížení nepřineslo.

Do kabin tak odcházelo domácí mužstvo za pískotu nespokojených diváků.

„Trápí nás koncovka, strašně těžce se hraje, když dostanete v první minutě gól. Následující minuty jsme měli tlak, bylo tam i docela dost centrů, ale žádný se neujal. Do poločasu jsme měli další dvě šance, bohužel jsem je nedali,“ viděl úvodní dějství trenér Vlachovský.

Do druhé půlky nastoupili domácí překvapivě bez střídání. Už po čtyřech minutách dostal teplický Čmovš druhou žlutou a následně červenou kartu. Slovácko mělo před sebou téměř celý druhý poločas přesilovku.

„To víte, že jsem měl obavy. Nechtěli jsme se nechat zatlačit do defenzívy, ale domácím jsme povolili jen náznaky šancí,“ viděl druhou půlku trenér Teplic Stanislav Hejkal.

V 57. minutě reagoval na nepříznivý vývoj trenér Slovácka dvojím střídáním. Do hry šli ofenzivní Kalabiška a Kubala.
Okamžitě po střídání se gólové pozice dostal Navrátil, ale jeho slabá hlavička z malého vápna gólmana Teplic vůbec neohrozila.

Celý druhý poločas se hrálo na hostující polovině, jenže Slovácko si nedokázalo vytvořit ani jednu gólovou příležitost. Všechno to byly jenom náznaky nebo pološance. Útoky domácích končily na pozorné obraně Teplic.

Hosté mohli v oslabení svůj náskok ještě navýšit, ale Vaněčkova střela mířila jenom do tyče a Krobovu šanci gólman Daněk vyrazil.

Teplický trenér si tak mohl zaknihovat první ligovou výhru.

„Zápas velmi ovlivnila první branka, chtěli jsme domácí napadat už v úvodu, to se nám podařilo. Pevně věřím, že v naší hře dojde ještě k dalšímu zlepšení,“ hodnotil zápas Stanislav Hejkal.

Jeho protějšek Petr Vlachovský moc důvodů ke spokojenosti neměl.

„Druhou půlku jsme měli územní převahu, ale pokud jsme si něco vypracovali, tak to neskočilo gólem. Soupeř mohl ještě dvakrát udeřit, ale co je důležité, to je výsledek. Ten pro nás není příznivý,“ shrnul duel Petr Vlachovský a dodal.

„Strašně jsem si přál, abychom vyhráli. Viděl jsem kluky pracovat na tréninku. Dřeli, makali, bylo to smutné, že utkání nám nevyšlo. Mrzí mě to kvůli fanouškům, ztrácíme je, moc mě to mrzí.“

1. FC Slovácko – FK Teplice 0:2 (0:2)

Branky: 1. Vaněček, 32. Krob. Rozhodčí: Machálek – Mokrusch, Kotalík. Žluté karty: Petr – Čmovš, Vaněček, Hora. Červená karta: Čmovš. Diváci: 3 192.
1.FC Slovácko: Daněk – Juroška, S. Hofmann, J. Krejčí, Reinberk (57. Kalabiška) – Janošek (66. Machalík), V. Daníček – Navrátil, Havlík, Petr (57. Kubala) – Kuchta. Trenér: Petr Valchovský.
FK Teplice: Jakub Diviš – Vondrášek, Čmovš, Král, Krob – Moulis (73. Hyčka), Ljevaković , Kučera, Hora – Vaněček, Trubač (54. Jeřábek). Trenér: Stanislav Hejkal.

Rozhodující moment: Gól Teplic ve 43. vteřině.
Tak to se hned tak nevidí. Slovácko se čtrnáct dnů soustředí na jeden z klíčových zápasů podzimu a defenzíva inkasuje už v první minutě. Přitom míč letěl do vápna pomalým obloučkem několik vteřin. Kde se stala chyba? „Čekal jsem, že tam půjde Hofy (stoper Hofmann) rozhodl jsem se trošku později ab yl jsem tam později,“ viděl situaci gólman Daněk.

Smolař zápasu: Jednoznačně brankář domácích Michal Daněk.
Na jeho vrub jde první branka. Mužstvo rozhodně nepodržel. „Nechci hráče hodnotit přes noviny,“ nechtěl se k jeho výkonu vyjadřovat trenér Vlachovský.

Číslo zápasu: 7. Tolik zápasů v řadě už nedokázalo Slovácko bodovat.
Poslední výhra nese datum 17.8. a výhra na Dukle 2:1. Klidně by mohlo být číslem zápasu i číslovka 296, tolik minut totiž nedali fotbalisté z Uherského Hradiště branku.