„Fotbal sice hrají také dívky a ženy, ale je to sport především pro chlapy, proto jsme se rozhodli podpořit boj proti této výhradně mužské nemoci,“ vysvětluje kapitán Slovácka Vlastimil Daníček.

Kromě zkušeného středopolaře do uherskohradišťské nemocnice dorazili také Lukáš Sadílek, Petr Reinberk, Marek Havlík, Jan Juroška a Patrik Šimko.

„Budeme rádi, když se k nám připojí i fanoušci a podaří se nám rozšířit povědomí o tomto problému,“ říká Daníček.

Vyšetřit se může každý zdarma a bez lékařského doporučení každý všední den od sedmi do patnácti hodin na oddělení klinické biochemie.

„Kde vám pouze odeberou malé množství krve a výsledek budete vědět ještě týž den. Akce trvá do třicátého listopadu,“ informuje zástupce primáře urologického oddělení uherskohradišťské nemocnice Miroslav Plevač.

Podle odborníků je pro účinnou léčbu nejdůležitější včasné odhalení tohoto onemocnění a včasné zahájení adekvátní terapie. Preventivní vyšetření prostaty by měli muži absolvovat pravidelně od padesáti let věku.

„Včasné diagnostikování je pro úspěšnou léčbu klíčové. Pokud je rakovina lokalizována pouze na prostatě, má pacient stoprocentní naději na vyléčení. Jestliže metastázuje i do jiných částí těla, šance se snižují a pacienta může čekat už jen několik let života. Nicméně dnes nám obvodní lékaři své pacienty s podezřením na toto onemocnění posílají ve většině případů včas, takže mají velkou naději na uzdravení,“ dodal Plevač.

Uherské Hradiště UHN. Jednu z okrasných jabloní věnovala i obec Mistřice,
Uherskohradišťská nemocnice se pyšní desítkami nových stromů