„Za tu šanci být v základu jsem moc ráda. Mohla jsem se společně s holkami poprat o výhru. Byla to dřina, ale utkání jsme zvládly jako tým. Bojovaly jsme do poslední minuty,“ říká osmnáctiletá fotbalistka.

Tentokrát si celek z Uherského Hradiště poradil s Horními Heršpicemi, bojovné derby rozhodla až proměněná penalta Michaely Dubcové z osmdesáté minuty.

„Zápas byl pro nás opravdu těžký, ale zvládly jsme ho. Zase jsme o krůček blíž našemu cíli. Nesmíme však přestat makat, protože si chceme udržet třetí místo,“ uvedla.

Fotbalistkám Slovácka se v úvodu jara daří. I když to herně po dlouhé pauze drhne, body Moravanky neztrácí, což je hlavní. „Je to i tím, že jsme asi půl roku neměly pořádný ligový zápas a nebyly jsme tak rozehrané. Je pravda, že ani v jednom zápase jsme neměly moc šancí, ale hlavní je, že máme šest bodů a jdeme si za svým cílem,“ říká Polášková.

Fotbalistky Slovácka po restartu ženské ligy zvládly oba jarní duely.
Zase 1:0. Fotbalistky Slovácka zvládly derby v Brně díky penaltě Dubcové

Plzeň skolila právě šikovná útočnice. Na hřiště šla sice až v 59. minutě, přesto po rohu dorazila balon do sítě zlomila odpor Viktorie. „Měla jsem velkou radost. Byl to ten nejhezčí pocit, co znám,“ usmívá se rodačka z Kozlovic. „Jen v tom musím pokračovat a dávat gólů co nejvíc,“ přeje si.

První ligová trefa jí draho nevyjde. Se spoluhráčkami už stihla branku oslavit, před týdnem poseděli a rozebrali nejen úvodní výhru, ale také popřáli Aleně Pěčkové k narozeninám.

Na Slovácku vládne pohoda. Muži válí ve FORTUNA:LIZE, ženy rovněž prohání Spartu a Slavii. Také fotbalistky z nejvyšší soutěže díky výjimce od Ministra zdravotnictví mohou sezonu ve zpřísněném režimu dohrát.

„Mrzí mě, že se hrají zápasy bez diváků, protože pro mě je to plus a je to něco, co mi dodává energii. Na druh straně jsem velice ráda, že můžu s holkami trénovat i hrát, protože si neumím představit být tak dlouho bez zápasů,“ přiznává.

Osmnáctiletá brankářka Nikola Fojtíková.
Čeká mě pečení buchty, ví brankářka Fojtíková. Proti Plzni zneškodnila penaltu

Ani neoblíbené testování jí nevadí. „Ba naopak jsem velice ráda, že chodíme pravidelně, protože situace se zhoršila a my můžeme aspoň s jistotou trénovat a nemůžeme nakazit naše blízké,“ říká.

Fanynka Juventusu Turín a Cristiana Ronalda, kterého považuje za nejlepšího hráče planety, se o fotbal zajímá od dětství. S míčem si hrála od malička.

„Nepocházím sice z fotbalové rodiny, protože táta byl hokejista, takže jsem se učila i s hokejkou, ale mám ráda skoro všechny sporty. Ráda hraji i florbal,“ uvedla Polášková.

Ještě loni byla členkou úspěšného juniorského týmu, letos už ale nastupuje jenom za ženy. „I když je to velký skok a tréninky a celkově příprava je náročnější, s holkami mě to baví. Jsem velice ráda, že už jsem v ženách,“ dodává.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...