Takovou ránu, jako dostal slavný Slovan Bratislava, FORTUNA: LIGA zatím neschytala, ale už na jejím samotném startu se ukázalo, jak bude tato sezona problematická. Slovenský mistr měl hrát předkolo Ligy mistrů na Faerských ostrovech, ale nemohl nastoupit samozřejmě kvůli pozitivnímu nálezu. A to poslal do dálavy postupně dva týmy. Ani jeden neprošel…

Trénink fotbalistů Bohemians 1905
Bohemians mají čtyři nakažené covidem, duel je v ohrožení. Rozhodne se v sobotu

Česká nejvyšší soutěž je na tom o maličko líp. Nejprve se hrálo o osud dvou střetnutí. Tím prvním, jež se nakonec konalo, byl souboj Plzně s Opavou, druhým dnešní duel Olomouc versus Liberec. I ten by se měl naštěstí konat.

Jenže je tu třetí průšvih.

Případ Bohemians

V týmu kouče Luďka Klusáčka jsou čtyři nakažení. Bude odložen jejich nedělní zápas s Boleslaví? „V sobotu ráno proběhne testování dosud negativních. Pokud se neobjeví další nákaza, v neděli hrát budeme,“ uvedl včera večer klub.

"Kontrolní testy dopadly negativně a Klokani mohou do utkání nastoupit. Bohužel se objevil pozitivní případ také v týmu soupeře, proto osud utkání teď závisí na kontrolních testech FK Mladá Boleslav," informovali Bohemians na sociálních sítích v průběhu soboty. I jinak byly poslední hodiny plné zmatků.

Případ Plzeň

Aspirant na titul má v kádru jednoho nakaženého hráče. Ten byl podle regulí okamžitě přesunut do izolace a zbytek mančaftu čekalo testování číslo 2.

Šlo o naději, ale také závod s časem. Viktoriáni byli u epidemiologů včera ráno, pak se čekalo na výsledky. V šest odpoledne přitom měl přijít výkop, ostrý start zápasu i celé FORTUNA:LIGY. Nejistota byla drtivá, trvala neúnosně dlouho.

Ale na to si asi hráči, trenéři, jejich okolí budou muset zvyknout.

Jasno bylo až po druhé odpoledne, necelé čtyři hodiny před hvizdem. Nic moc…

„Jakmile jsme obdrželi výsledky, konzultovali jsme vše s Krajskou hygienickou stanicí i vedením soutěže a nic nebrání tomu, aby se zápas odehrál,“ pronesl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Tak aspoň, že vše dobře dopadlo. U druhého problému podobná jistota není.

Případ Olomouc

Hned tři pozitivní (jednoho hráče a dva členy trenérského štábu, jejichž jména redakce zná) ohlásila Sigma. Všichni šli, stejně jako ve Viktorii, do izolace, i když ani jeden z nich neměl výrazné příznaky onemocnění . Kolegové navíc museli na druhé kolo testů.

Ilustrační snímek
Fotbalová liga začíná: Jeden na pokoji a bez prarodičů

„Jsme v úzké součinnosti s krajskou hygienickou stanicí. Čekáme na její další vyjádření a doporučení,“ uvedla tisková mluvčí Sigmy Alice Zbraňková.

Večerní zvěst Sigmu potěšila. Se Slovanem bude hrát.

Nad duelem Bohemians visí otazník, jistě se nebude konat mač pozitivní Chrudimi s Jihlavou ve druhé lize.