Lukáši, třicet gólů, to je dost divočina. Co se to na hřišti dělo?
Soupeř přijel v osmi lidech a navíc měli v sestavě ještě nějaké dorostence, kteří už v ten den hráli jeden zápas v Čáslavi. Museli to prý u nás odehrát, protože by jinak dostali jako klub pokutu. Nebavilo to ani nás, ani je.

V utkání fotbalové divize D porazilo Blansko (modré dresy) Slovan Havlíčkův Brod 5:0. Před utkáním předali hráči svůj dar - šek na 15 000 korun - Domovu Olga.
Fotbalové Blansko jde po rekordu Prušánek. Potřebuje dva body a dva góly

Pamatuje během kariéry nějaký podobně ujetý výsledek?
Dvouciferný ano. Třináct nebo čtrnáct gólů, to se nám povedlo už i letos. Ale takovou dardu, to jsem snad nezažil nikdy, ani v žácích. Byla to ostuda.

Co se vám na hřišti honilo hlavou? Nastřílet co nejvíce gólů, nebo spíš nešťastníky na druhé straně šetřit?
Nehráli jsme naplno, ani náhodou. Těch branek jsme mohli dát klidně třeba padesát. Ale nám jich bylo spíš líto. A rozhodčí nakonec ještě zápas asi o deset minut zkrátil.

Váš spoluhráč Tomáš Javorek zvládl neuvěřitelných deset zářezů. Měl to pak po utkání drahé?
Právě že vůbec, on hned odjel, vůbec nepije alkohol. Těch jeho deset gólů, to byla asi naše jediná motivace v utkání. Když jich měl osm, domluvili jsme se, že by těch deset mohl zvládnout, aby to zaokrouhlil. 

Vám se povedlo skórovat čtyřikrát. Také slušné…
No, vzhledem k tomu, že jsem měl předtím v sezoně na kontě tři trefy, tak čtyři za zápas jsou pro mě hodně parádní (smích).

Útočník Zbrojovky Brno Lukáš Magera (vlevo).
Prospali jsme začátek, ale fanoušci nás hnali. Nešlo nebojovat, děkuje Magera

Ve Třech Dvorech hraje kromě vás i řada dalších jmen se zkušenostmi z většího fotbalu. Máte za cíl postup z přeboru?
Bojujeme o první místo a chceme ho uhrát, to jsme si jasně řekli. Co bude dál, to se teprve uvidí.

Rekordní sportovní výsledky

Fotbal: Stade Olympique l'Emyrne - AS Adema 149:0. V madagaskarské lize hosté na protest celý zápas jen nehybně stáli a domácí stříleli gól za gólem. Stalo se v roce 2002.

Hokej: Jižní Korea - Thajsko 96:0. Tahle šílenost se zrodila v roce 1998 na asijsko-oceánském šampionátu hráčů do 18 let.

Basketbal: Irák - Severní Jemen 251:33. Hrálo se před 37 lety na Asijských hrách, výsledek je dodnes považován za basketbalový světový rekord.

Text: Petr Procházka ml.

Fotbalisté Jiří Janoušek a Marek Plašil.
První škrty v Hradci. Končí matadoři z jednoho pokoje