„Jisté je, že se naplánované podzimní dohrávky v březnu neuskuteční. Epidemiologická situace tomu není nakloněna, přesněji to zakazuje. Popravdě budeme rádi, když se vše rozjede koncem dubna,“ přeje si předseda OFS Zlín a Zlínského krajského fotbalového svazu Pavel Brímus.

Celá termínová listina fotbalových soutěží byla v minulých dnech v regionu zrušená a již dnes je jisté, že všechny naplánované zápasy sezony se neuskuteční.

„Ani vláda netuší, jak se vše ohledně epidemie bude vyvíjet a upírá svůj zrak a naději k naočkování obyvatelstva. Dříve jak na konci dubna se fotbalová stavidla neotevřenou. Současně fotbalové vedení nabádá k opětovnému rozhýbání sportovců v rámci nařízených epidemiologických opatření. Všichni cítíme, jak našim fotbalistům sport chybí,“ potvrdil Brímus.

Fotbalisté FK Lhota vedou okresního přebor Zlínska.
Předseda FK Lhota psal sekretáři FAČR: Nepotřebujeme schůzovat, ale hrát fotbal

Jakou další cestou půjde výkonnostní fotbal v těchto covidem svázaných dnech, může napovědět úterní zasedání Výkonného výboru FAČR, jehož je zlínský funkcionář součástí.

„Je naplánována minimálně čtyřhodinová debata, kde by měly být probrány zásadní věci. Předjímat ale cokoliv by nyní bylo nezodpovědné,“ zdůraznil.

Mimo jiné budou přední fotbaloví činovníci řešit, jak uspořádat volební valné hromady jednotlivých svazů. Ty se měly uskutečnit již v lednu na okresních úrovních, ale už několikrát byly odloženy. První vlaštovkou by mohly být tři regiony, které v závěru února stihly zvolit si nová vedení.

„Zástupci FAČR vyjednávají s vládními institucemi. I my bychom, co se voleb týče, chtěli mít vše za sebou, ale zdraví je přednější a musíme respektovat všechna nařízení. V příštích dnech snad budeme i v této otázce moudřejší,“ dodal s nadějí Pavel Brímus.