„Moc si to užívám. Vyhrál jsem v dresu rodné obce, ve které jsem vyrostl. Od tří nebo čtyř let jsem tam chodil na hřiště. Dědina si to zasloužila, protože dvacet roků nebyl žádný úspěch, až teď,“ říká osmatřicetiletý fotbalista, který skóroval v obou finálových zápasech.

V roce 2018 byl tři výhře Uherského Ostrohu nad Jankovicemi jediným střelcem.

„Ostrohu děkuji, že jsem si za něj mohl zahrát. V podstatě mě vrátil zpátky, dodal mi novou chuť do fotbalu. Vytvořil jsem si tam dobré vztahy, rád na to vzpomínám,“ přiznává.

Zatímco tehdy museli Ostrožané o pohár tvrdě bojovat, Jalubí rozhodlo zápas v úvodních dvaceti minutách. „Věděli jsme, že máme rychlá a hbitá křídla a že nám pomůže široké hřiště,“ uvedl.

Trenér Grebeníček chtěl rivala zaskočit nasazením kanonýra Gajdoruse do obrany. Zaskočený z přesunu na stopera byl i samotný hráč. „Trošku překvapení to bylo,“ připouští.

„Jsem na to ale zvyklý. V obraně už jsem občas hrával. Když potřeboval zamíchat se sestavou, občas mě tam trenér dal. Jeho rozhodnutí plně respektuji. Vůbec mi nevadí, že jsem nehrál v útoku,“ říká.

Finále Poháru OFS Jarošovský pivovar sledovalo na stadionu  ligového Slovácka 1234 diváků.
Finále okresního fotbalového poháru vidělo 1234 diváků. Najdete se na fotkách?

I když za povinnost spíš bránit, za rozhodnutého stavu se tlačil dopředu, v 69. minutě střelou o tyč zvyšoval na 5:0.

Gajdorus si nejen díky brance zápas náramně užil. „Dneska byla ještě lepší kulisa než před čtyřmi lety,“ míní. „Jalubí je fotbalová dědina. Na to, že hrajeme okresní soutěž, jsou návštěvy nadprůměrné. Tolik lidí nechodí ani na zápasy v krajské třídě,“ přidává.

Fanoušci si triumf svého mužstva náležitě vychutnali. V pátek se v Jalubí řádilo až do rána. „Určitě si pár piv dáme, zasloužíme si je,“ má jasno zkušený forvard.

Od soboty už se ale vedoucí Grebeníčkův tým plně koncentruje na nedělní bitvu s druhými Mařaticemi. Týmy dělí v tabulce okresní soutěže skupiny A čtyři body. Výhra přiblíží Jalubí vytouženému postupu, druhá ztráta v řadě by ale ještě více zamotala situaci v boji o první místo.

Fotbalisté Jalubí (žlutočerné dresy) zdolali ve finále Poháru OFS Jarošovský pivovar Stříbrnice 7:1. Utkání na stadionu ligového Slovácka sledovalo 1234 diváků.
Podívejte se: Hotovo za dvacet minut. Fotbalisté Jalubí ovládli okresní pohár

„Klíčových zápasů v sezoně je víc, ale tento rozhodně patří mezi ně. Mančafty se různě melou mezi sebou. Já ale pevně věřím, že už to dotáhneme,“ je přesvědčený.

„Sebevědomí po porážce s Velehradem bylo nic moc, ale výhra v poháru nám vlila hodně sebevědomí. Víme, že sílu máme, stačilo ji v nás jenom probudit,“ míní zkušený fotbalista.

Postup do přeboru je pro všechny velkou motivací. Gajdorus ale podle všeho zatím není rozhodnutý, zda bude pokračovat i dál. „Zatím si to nechám pro sebe. První, kdo to bude vědět, budou kluci v kabině,“ dodává.