TOPOLNÁ – OSTROŽSKÁ LHOTA 1:2 (1:0)
Ostrožská Lhota přijela do Topolné bez Kusáka, Lučného, Krátkého a Zbořila, zato s posilami Brhelem a Bahulou. Hosté ale zaspali úvod utkání a po první střele na branku prohrávali. Individuální akci zpoza šestnáctky zakončil Foltýn. Topolná mohla vzápětí přidat druhý gól, ale Mráz ve stoprocentní šanci selhal. Vzápětí zase aktivní Foltýn trefil pouze boční síť. Ve 24. minutě hosty zachraňoval Horák, který odkopával míč z brankové čáry. Následně se bravurním zákrokem blýskl gólman Gál, který vytáhl ránu Foltýna. Hostující brankář si v závěru poločasu poradil i s pokusem Haši. Topolné patřil i úvod druhé půle. Krátce po změně stran pálil Jan Foltýn opět vedle. V 53. minutě měl na kopačce další gól Jakub Foltýn, z malého vápna ale trestuhodně přestřelil. Ostrožská Lhota nepříjemné chvíle přečkala a nečekaně udeřila. Překvapivá Kopečkova střela našla cíl a zaplula do sítě. Topolná měla i po vyrovnání dál navrch. V 58. minutě zblízka hlavičkoval nikým nekrytý domácí Mráz nad. Ze stejné pozice mířil nepřesně i Haša. Pak dvakrát zahrozil Jan Foltýn, ale v zakončení nebyl přesný. Čtvrt hodiny přišla radost i šok. Po chybě domácí obrany se k míči dostal Pešík, jenž střelou k tyči nedal šanci domácímu brankáři a strhl vedení na stranu hostů. Definitivní ránu mohl soupeři zasadit Kopeček. Jeho jedovatá rána zatřásla břevnem. V 83. minutě mohl zvýšit hostující kapitán Štergenich, který ale po faulu na Kadaše neproměnil pokutový kop. V hektickém závěru měly šance oba týmy, ale Pešík mířil vedle a na druhé straně Ostrožské Lhotě pomohlo břevno. Topolná byla nejblíže vyrovnání v nastaveném čase. Mráz ovšem stejně jako Štergenich pokutový kop neproměnil.
Branky: 2. Jan Foltýn - 54. Marek Kopeček, 74. Erik Pešík. Rozhodčí: Tureček. Diváci: 150.

BÁNOV – POLEŠOVICE 3:2 (1:1)
Vzhledem k rekonstrukci hlavní hrací plochy hřiště a špatném stavu vedlejšího hřiště sehráli polešovičtí fotbalisté oproti původnímu plánu první mistrovské utkání na hřišti soupeře v Bánově.
Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří šli po dvaceti minutách do vedení, když se z úhlu prosadil Franc. Následně si Bánovští vytvořili ještě několik brankových příležitostí, které ovšem skvěle vychytala polešovická nová posila v bráně Matěj Posolda. Ve 42. minutě vybojoval míč Fantura a tvrdou střelou prostřelil domácího brankáře. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Do druhé půle vstoupilo hostující mužstvo mnohem aktivněji a bylo za to odměněno v 65. minutě, kdy se krásnou střelou do růžku branky z přímého kopu prosadil Dujka. Polešovice se však z vedení radovaly pouze pět minut. Vyrovnání hlavou obstaral Mušuta. Obrat završil tečovanou střelou Franc. Do konce utkání se již nic nestalo, a tak zápas skončil 3:2.
Branky: 21. a 72. Lukáš Franc, 70. Marián Mušuta - 42. Tomáš Fantura, 65. Jan Dujka. Rozhodčí: Bednář. Diváci: 120.

Ilustrační foto
I.A: Osvětimany překvapivě padly v Kvasicích, béčko Otrokovic schytalo příděl



JAROŠOV – OSTROŽSKÁ NOVÁ VES 3:3 (1:1)
V Jarošově se utkaly dva týmy, které by měly hrát v první polovině tabulky. Lépe začali domácí. Měli více ze hry, ale nedokázali využít svoji aktivitu. Až ve 33. minutě vstřelil první gól domácí Laga, kdy dostal míč na hranici vápna a křižnou střelou na protější tyč dal na 1:0. Vypadalo to, že si Slavoj do poločasu pohlídá vedení, ale pak přišla série standardních situací kolem vápna a v poslední minutě prvního poločasu srovnal krásnou střelou na zadní tyč z přímého kopu Hůsek. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1. Druhý poločas začali lépe hosté a v 58. minutě se do díky ukázkově umístěné střele z hranice penalty dostali vedení. Branku vstřelil Martin Zálešák. Jarošov to nezlomilo. Naopak domácí znovu začali hrát fotbal. Už za tři minuty bylo srovnáno. Jančík vysunul krásně Lagu, který utekl všem obráncům a pod tělem brankáře Bočka dostal míč do branky. Jarošov pokračoval ve zlepšeném výkonu, ale Ostrožská Nová Ves nebyla snadným protivníkem. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. V 77. minutě vzal míč kolem půlky hřiště Běťák, který svou rychlostí obešel čtyři hostující hráče a nachystal Marku Stojaspalovi jednoduchý úkol - trefit prázdnou branku. Tak jako v prvním poločase to vypadalo, že už si Jarošov nenechá vzít vedení, kopal se ale poslední roh utkání, kdy se hostující hráči natlačili do malého vápna, kde se snažili dostat míč do branky, což se jim i díky útočnému faulu na brankáře podařilo a Zálešák svým druhým gólem srovnal stav na konečných 3:3.
Branky: 33. a 61. Denis Laga, 77. Marek Stojaspal - 45. Jakub Hůsek, 58. a 90. Martin Zálešák. Rozhodčí: Mikulka. Diváci: 105.

JANKOVICE – VLČNOV 2:0 (0:0)
Jankovice hned v prvním zápase ukázaly, že s nimi musí soupeři počítat. Nováček okresního přeboru zvládl vstup do sezony, doma na hody díky dvěma gólům z konce utkání zdolal Vlčnov 2:0 a slavil první tři body v sezoně. „Čekali jsme, že to bude těžký zápas, ale věřili jsme si. Doma máme obrovskou podporu diváků,“ uvedl jankovický útočník Radim Brázdil.
První poločas nabídl vyrovnaný fotbal. Oba týmy několikrát zahrozily, skóre se ale do přestávky nezměnilo. Klíčové chvíle přišly až v závěrečné desetiminutovce. Byl to právě Radim Brázdil, kdo utnul dlouhé čekání na první gól a poslal nováčka do vedení. Pojistku přidal v nastaveném čase Silný, který proměnil penaltu.
Branky: 84. Radim Brázdil, 92. Václav Silný z penalty. Rozhodčí: Korolovych. Diváci: 250.

BŘEZOVÁ – SLAVKOV 0:0
Více než tři stovky diváků se gólu nedočkaly. První půle byla vyrovnaná, moc šancí ale nebylo. Hosté měli mírně navrch, první šanci zahodil Stojaspal. Následně mířil z trestného kopu Janků, ale domácí gólman byl pozorný. Stejně dopadla i odveta ve 25. minutě. Slavkovští se dočkali gólu po půlhodině hry, ale sudí Králíček branku kvůli ofsajdu neuznal. Březová zahrozila kanonýrem Pomajbíkem, ale slavkovský brankář Pochylý byl na místě. V závěru první půle střílel hostující Bukvic, ale skóre se nezměnilo. I ve druhé půli se víc bojovalo, než hrálo. Slavkovští byli aktivnější, žádnou z akcí ale nedotáhli. Oba týmy se nakonec spokojily s dělbou bodů.
Rozhodčí: Králíček. Diváci: 320.

STRÁNÍ B – BÍLOVICE 2:0 (1:0)
Úvod utkání patřil hráčům Bílovic, kteří zahrozili po rohovém kopu, ale míč šel těsně vedle. Jinak moc šancí k vidění nebylo. Hra se odvíjela především mezi šestnáctkami. První důležitý moment přišel ve 45. minutě, kdy sudí Vlašic po faulu v šestnáctce nařídil proti hostům pokutový kop, který s přehledem proměnil Miklovič. Bílovice se i ve druhé půli tlačily do zakončení, ale ve finální fázi a před brankou soupeře nebyli přesné. Domácí pozorně bránili a vyráželi k rychlým protiútokům. Zvýšit mohl střídající Kolaja, ale v úniku neuspěl. Pojistku přidal až Miklovi č, který hlavou po rohu upravil na konečných 2:0.
Branky: 45. z penalty a 87. Peter Miklovič. Rozhodčí: Vlašic. Diváci: 109.

NEZDENICE – HORNÍ NĚMČÍ hraje se v pátek 28. září.

Ilustrační foto
I.B: Staré Město se vrátilo na Širůch, kde deklasovalo morkovickou rezervu