Obě branky padly ve druhé půli. Na vedoucí branku hostující obránkyně Aleny Pěčkové chvíli před koncem odpověděla domácí Petra Koscán.

„Zápas jsme začali velmi dobře, byli aktivní, dařila se nám mezihra a napadání. Nadějné akce jsme však nedotáhli do vyložené šance. Po změně stran jsme přeskupili řady, a i když jsme díky Aleně Pěčkové šli do vedení, tak jsme měli směrem dozadu dost hluchých míst. Vyrovnání padlo v samém závěru, místo pojištění na 2:0 se Györ dostal do brejkové situace a srovnal,” hodnotí duel kouč Slovácka Petr Vlachovský.

Jeho tým v první půli předváděl slušnou kombinační hru, ale mnoho šancí si nevypracoval. Stejně na tom byl i soupeř. Nebezpečná snad byla jenom šance Kocsán. Posilu z bundesligového Hoffenheimu však s přehledem vychytala gólmanka Slovácka Růžičková.

Celek z Uherského Hradiště udeřil v 55. minutě, kdy se prosadila Pěčková. „Následně se začaly objevovat u našeho týmu skulinky v obraně, kterých se snažila využít opět Petra Koscán, jejíž pokus po přihrávce Csilly Savanya zlikvidovala pozorná Růžičková,“ líčí Vlachovský.

Po pasu Cameron zase v zakončení selhala Siklér. Srovnat se podařilo hráčkám Györu až pět minut před koncem utkání, kdy po přihrávce Kernová pronikla Koscán do šestnáctky a střelou na vzdálenější tyč prostřelila Růžičkovou.

Další zápas sehrají fotbalisty Slovácka v pátek v Rakousku, kde se postaví St. Pöltenu.

Přípravný fotbal žen -
ETO FC GYÖR – 1.FC SLOVÁCKO 1:1 (0:0)
Branky: 85. Petra Koscán – 55. Alena Pěčková
Slovácko: Růžičková - Pěčková, Janků, Sedláčková, Trčková, Bláhová, Bayerová, Ferencová, Jonášová, Polášková, Střížová. Střídaly: Ohlídalová, Morávková, Žufánková. Trenér: Vlachovský.