„Věřili jsme, že soupeře porazíme, ale určitě nikdo nečekal, že to skončí tímto výsledkem,“ přiznává s úsměvem devětadvacetiletý forvard.

Kostelany rozhodly utkání hned v úvodní části, kdy rivalovi nasázely šest branek, zbytek střetnutí už byl jenom otázkou výše skóre.

„První poločas nám vyšel náramně. Pak už mně přišlo, že hosté byli odevzdaní, ale zase my jsme hráli celý zápas dobře. Mohlo to skončit i vyšším rozdílem,“ míní.

Kostelany souboj nejhorších týmů okresní soutěže skupiny A i díky zkušenému útočníkovi zvládly skvěle. „V kariéře jsem sice podal daleko lepší výkon, ale asi to byl můj nejlepší zápas sezony,“ připouští.

Rodák z Kostelan zaznamenal mezi muži čtyři branky podruhé v životě. Víc gólů v jednom utkání ještě nedal. „Snad se mi to někdy podaří překonat,“ přeje si.Devětadvacetiletý útočník Kostelan nad Moravou Jakub Dvouletý.Devětadvacetiletý útočník Kostelan nad Moravou Jakub Dvouletý.Zdroj: se svolením Jakuba Dvouletého

Dvouletý sice nepatří mezi vyhlášené elitní kanonýry, ale když má den a zadaří se, je k nezastavení, jako tomu bylo v neděli. „Od dětství branky dávám, bohužel na hřišti někdy nevypadá, že jsem střelec. Ne každý zápas se mi podaří,“ přiznává bez mučení.

Montér výtahů v kariéře prošel mládeží Starého Města, oblékal i dres Nedakonic. Na předcházející štace moc rád vzpomíná,

„Bylo to hezké období, ale neřeším, kde to bylo lepší nebo horší. V těch týmech jsem byl v rozdílném věku. Ve Starém Městě jsem hrával v dorostu, všechny kluky jsem znal ze školy. Nedakonice jsou zase vedlejší dědina, takže jsem tam měl taky spoustu známých,“ upozorňuje.

Bývalý ligový brankář Petr Drobizs nastoupili v okresním přeboru Uherskohradišťska za Slovácko C na pozici stopera.
OP: Bílovice uspěly ve Strání, Drobisz hrál stopera, Babice zdolaly Jarošov

I když má z předcházejících období spoustu zážitků, nejlépe se cítí doma v Kostelanech. „Pro mě to je a vždy bude nejlepší právě tady,“ tvrdí.

Vyšší soutěž, kterou si vyzkoušel právě v Nedakonicích, jej hlavně kvůli většímu počtu tréninků neláká. „Tehdy jsem moc nestíhal,“ pamatuje si dobře.

V mateřském oddílu má větší volnost, pohodu. Výsledky ale dobré nejsou. Kostelany jsou v nejnižší soutěži Uherskohradišťska předposlední, horší jsou ve skupině A jenom Sušice.

„Tato sezona není žádná hitparáda. Tým je celkem dobrý, ale moc se nám nedaří,“ ví dobře. „Hraje za nás pár starších pánů, takže věkový průměr máme celkem vyšší, ale nebýt právě těch starších chlapů, můžeme tým rozpustit, protože by neměl kdo hrávat. Většinou to každý týden nějak poskládáme, abychom mohli zápas normálně odehrát,“ přidává.

Kostelany si nyní „užívají“ nadstavby, která se letos v okresní soutěži hraje z důvodu malého počtu zápasů v základní části. Dvouletý je ale spíše zastáncem klasického modelu.

„Chápu, že kdyby nebyla nadstavba, končili bychom sezonu moc brzy, ale asi bych ty skupiny okresní soutěže přerozdělil, aby v nich bylo více týmů,“ nabízí řešení.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...